Przecier z pomidorów

Przecier z pomidorów

Przecier z pomidorów

 " W świeżo przygotowanym soku pomidorowym ( w odróżnieniu od soku konserwowego ) znajdują się silnie działające fitocydy , które hamują procesy fermentacyjne i gnilne w jelitach .Dzięki dużej zawartości potasu poprawiają pracę serca , wysoka zawartość kwasu jabłkowego aktywizuje przemianę materii zwiększając zasadowy zapas krwi . Pod względem ilości witaminy C sok pomidorowy nie ustępuje owocom cytrusowym .Szklanka soku zaspakaja połowę zapotrzebowania dobowego organizmu na witaminy A i C . Pić p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, słoik, do pracy, sosy, cytryna, lekka, jabłka, zupa pomidorowa, przetwory, dynia, zupa, sos pomidorowy, szybka zupa, zupa warzywna, szybki sos pomidorowy, prosta zupa, pomidorowa ze świeżych pomidorów, zupa ze świeżych pomidorów

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.