Przepis na : deser
"Ptasie mleczko", z którego najpierw można obgryzać czekoladę, a potem zająć się śmietankowym środkiem? Proszę bardzo! Składniki: 150ml śmietany kremówki2 łyżki cukru pudru200g gorzkiej czekolady2 łyżki żelatyny + odrobina mleka Przygotowanie: Żelatynę mieszamy z mlekiem, podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści, zostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Dodajemy żelatynę i jeszcze raz miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowego/prostokątnego naczynia wyłożonego papierem do pi... czytaj dalej...
Osobiście nie przepasam za ptasim mleczkiem, ale mój ojciec jest wielkim fanem - chyba wypróbuje w którąś sobotę i sprawdzę, czy mu posmakują :)) Wyglądają ślicznie.
ahhhh uzależnienie dzieciństwa <3 ciekawa jestem jak smakuje taka domowa wersja!
musi być pyszne takie domowe:) świetny pomysł, wygląda jak prosto z fabryki wedla:)
Proponuję zmienić nazwę na jakiś osobisty wytwór wyobraźni, żeby uniknąć przykrych wiadomości od firmy W. A poza tym pięknie wyszły :)
Uwielbiam ptasie mleczko i chętnie przyrządziłabym sobie takie w domowym zaciszu !