Ziemniaki duszone i zapieczone w śmietanie.

Ziemniaki duszone i zapieczone w śmietanie.

Ziemniaki duszone i zapieczone w śmietanie.

Przepis na : obiad

Dodatek do mięs i sosów. Chrupiące ziemniaki, posypane parmezanem z gałką muszkatołową to coś extra dla podniebienia. Fakt, że nie jest to dietetyczne, ale co tam. Warte grzechu. Przepis jest na około 8 porcji. - około 2 kilo ziemniaków mączystych ( BRYZA, TAJFUN) -  300-350 słodkiej śmietany 12 % - sól, pieprz i liść laurowy do smaku - jeden średni por - garść natki pietruszki - olej do smażenia - łyżeczkę masła Por oczyść, umyj i pokrój w krążki. Podsmaż na niewielkiej ilości oleju z liściem laurowym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, por , sosy, mięso, dietetycznie, dietetyczne , ziemniaki na obiad, dodatki do mięs, obiad, dietetyczny obiad, ziemniaki zapiekane, mięso duszone, smażony ser, mięso dietetycznie, mięso na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.