Tarta na ziemniaczanym spodzie z chipsami z jarmużu

Tarta na ziemniaczanym spodzie z chipsami z jarmużu

Tarta na ziemniaczanym spodzie z chipsami z jarmużu

Proste, ale wykwintne danie „z niczego”. Wystarczy cienko pokroić ziemniaki, zapiec w formie do tarty, potem wypełnić nadzieniem i gotowe. Tarta wygląda pięknie, a smakuje obłędnie. Czas: 50 minut Poziom trudności: średni Liczba porcji: 4 Tarta ziemniaczana last minute W drzwiach stają niespodziewani goście, a w lodówce oprócz światła są tylko jajka, kilka ziemniaków, jakaś zwiędła zielenina i kawałek wędliny. Klasyczny studencki klimat, który może zdarzyć się najbardziej nawet perfekcyjnej pani d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ziemniaki, boczek, pieczony boczek, ciasto, pieczone ziemniaki, kiełbasa, szynka, szpinak, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczona szynka, pieczeń z szynki, chipsy z ziemniakow, jajka z farszem, ciasto na zimno, warzywa na patelnie, proste ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.