Jajecznica po meksykańsku – pyszna i sycąca

Jajecznica po meksykańsku – pyszna i sycąca

Przepis na : śniadanie

Jak sprawdzić, by prosta i klasyczna jajecznica stała się jeszcze bardziej wartościowym posiłkiem obfitującym w białko? Po prostu dodać do niej czerwoną fasolę Jajecznica po meksykańsku to bardzo smaczne i sycące danie, które polecam każdemu. Ja dodaję do niej także kukurydzę oraz paprykę, ale już sama czerwona fasola sprawi, że danie nasyci Was na długo. Warto wiedzieć, że czerwona fasola zawiera więcej białka niż mięso. I choć w porównaniu z białkiem zwierzęcym jest to białko uboższe w aminokwasy, to i tak ...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.