Jedna z zup które uwielbiałam, uwielbiam i uwielbiać będę! Świetna na rozgrzanie podczas zimnych jesiennych dni, sprawdza się też fantastycznie na "polu boju", na którym nie raz spędzałam kilka dni podczas zlotów ASG :) Tłuściutka, bardzo sycąca, pełna mięsnych aromatów zupa grochowa, w której łyżka staje dęba :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: pęczek włoszczyzny 2 gałązki lubczyku 600 g wędzonego boczku 2 kiełbasy śląskie 100 g słoniny 350 g łuskanego grochu 3 średnie ziemniaki 2 listki laurowe 3 ziarn... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...