Ten post nie jest wpisem archiwalnym. Każdy nowy post rozpoznamy po tym, że na zdjęciach będzie widoczny adres: lesnyzakatekdany.blogspot.com. Czasami będą pojawiać się nowe przepisy. Przepis na kisiel owsiany zaczerpnięty ze strony: http://sekrety-zdrowia.org/kisiel-owsiany-fermentowany/ na której znajdziecie więcej informacji na temat fermentowanego owsa. Dziękuję autorom strony za podzielenie się przepisem. Ciastka owsiane są mojego autorstwa. No to jedziemy, jak mówi klasyk J Kisiel owsiany Izotowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...