Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci)

Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci)

Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci)

Przepis na : obiad

Zapraszam Was na wegetariańskie pulpeciki, do których przygotowania wykorzystałam ciecierzycę i buraka. Smak pulpecików wzbogaciłam dodatkiem kolendry, kuminu rzymskiego, słodkiej papryki i czosnku a do tego przepyszna salsa z awokado. Ktoś ma ochotę? Smacznego :) SKŁADNIKI  (ok. 20 sztuk) Pulpeciki z ciecierzycy i buraka 300 g ugotowanych buraków 250 g ugotowanej ciecierzycy 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskieg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, tarta, pulpeciki, burak, awokado, mielone, bułki, obiad, mięso, tarta na słodko, mięso mielone, drugie danie, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.