Donuts - amerykańskie pączki z czekoladowym lukrem

Donuts - amerykańskie pączki z czekoladowym lukrem

Donuts - amerykańskie pączki z czekoladowym lukrem

Zapraszam Was na donuts,  amerykań skie p ą czki z dziurk ą,  niesamowicie lekkie i puszyste jak pi ó rko.  Donuty  podobnie jak polskie p ą czki  sma żone  s ą  w głębokim t ł uszczu i przygotowane z ciasta dro ż d ż owego; różnią się kszta ł tem i brakiem nadzienia.  Polecam serdecznie!   SKŁ ADNIKI (ok. 20 sztuk) Donuts 500 g m ą ki pszennej  50 g cukru 75 g miękkiego masła 16 g cukru waniliowego 12 g świeżych drożdży 250 ml mleka 5 g soli 2 jajka (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lukier , pasta, ciasto drożdżowe, pączki, drożdżowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.