Inspiracja: Chleb włoski Kamis Składniki Składniki na bigę (zaczyn): Mąka pszenna 330g Drożdże świeże 8g Woda 240ml letniej wody Składniki na ciasto: Mąka pszenna 670g Woda 330g letniej wody Drożdże świeże 25g Sól 2 łyżeczki Oliwa z oliwek 5 łyżek Przyprawa do chleba włoskiego Kamis 1 opakowanie Wykonanie: Wymieszać składniki na bigę, aż utworzy się […] The post Chleb włoski z suszonymi pomidorami i czarnuszką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...