Przepis na : obiad
Gdy spróbujecie parzybrody, zrozumiecie, skąd wzięła się jej nazwa. Często wracamy do przepisu na tę pyszną regionalną zupę. Przepis na zupę parzybrodę Składniki: 300 gramów boczku wędzonego, 2 cebule, pół główki średniej białej kapusty, 2 marchewki, 3-4 średnie ziemniaki, 1 czerwona papryka i 2 dojrzałe pomidory*, świeży koperek, sól, pieprz. Zrób tak: wszystkie składniki zupy kroimy dość grubo – na początek boczek paski, a cebulę w kostkę. Przesmażany razem w dużym garnku. Jeśli boczek jest chudy i ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...