Pieczeń wieprzowa, która wychodzi miękka i soczysta. Mamy na to sprawdzony sposób. PRZEPIS

Pieczeń wieprzowa, która wychodzi miękka i soczysta. Mamy na to sprawdzony sposób. PRZEPIS

Pieczeń wieprzowa, która wychodzi miękka i soczysta. Mamy na to sprawdzony sposób. PRZEPIS

Wielu z nas popełnia podstawowy błąd podczas przygotowywania pieczeni wieprzowej, przez co wychodzi ona sucha i twarda. Przyczyny? Brak marynaty i obsmażenia, a przede wszystkim zbyt długi czas spędzony w piekarniku. Pieczeń z naszego przepisu jest zawsze miękka, soczysta i po porostu pyszna. Przepis na pieczeń wieprzową Składniki: około 1,5 kilogramowy kawałek szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 3 cebule, 2 kopiaste łyżki papryki słodkiej w proszku, sól, pieprz, olej, kopiasta łyżka mąki pszennej do zagęszcze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.