Wielu z nas popełnia podstawowy błąd podczas przygotowywania pieczeni wieprzowej, przez co wychodzi ona sucha i twarda. Przyczyny? Brak marynaty i obsmażenia, a przede wszystkim zbyt długi czas spędzony w piekarniku. Pieczeń z naszego przepisu jest zawsze miękka, soczysta i po porostu pyszna. Przepis na pieczeń wieprzową Składniki: około 1,5 kilogramowy kawałek szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 3 cebule, 2 kopiaste łyżki papryki słodkiej w proszku, sól, pieprz, olej, kopiasta łyżka mąki pszennej do zagęszcze... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...