TORT OREO Z DŻEMEM PORZECZKOWYM

TORT OREO Z DŻEMEM PORZECZKOWYM

TORT OREO Z DŻEMEM PORZECZKOWYM

  Delikatne blaty biszkoptowe nasączone ponczem z nutą wanilii, przełożone kremem śmietanowym na bazie serka mascarpone. Dodatki w kremie możemy modyfikować według uznania. W tym torcie wylądowały drobno pokruszone ciasteczka Oreo do trzech warstw, natomiast blaty poza nasączeniem zostały posmarowane dżem porzeczkowym, co świetnie przełamuje słodycz tortu. Tort sam w sobie nie jest słodki z uwagi na dekoracyjne dodatki. Całość wykończona tynkiem Milky way. Składniki Składniki na biszkopt kakaowy o śre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, biszkopt, ciasteczka, milky way, ciasto, krem mascarpone, serek wiejski

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.