Chleb mieszany na drożdżach

Chleb mieszany na drożdżach

Chleb mieszany na drożdżach

Przepis na : śniadanie

Chleb mieszany na drożdżach Bochenek okrągły o średnicy 26 cm Zaczyn na chleb mąka pszenna 100 g drożdże świeże 20 g miód 1 łyżeczka woda letnia 1 szklanka Ciasto właściwe  mąka pszenna 400 g, plus do podsypywania mąka żytnia typ 720 – 70 g mąka razowa typ 2000 orkiszowa drobno mielona – 70 g sól 1 łyżka woda 1/2 szklanki  Wszystkie składniki rozcieram na gładko, pozostawiam w ciepłym miejscu pod przykryciem, do wyrośnięcia. Po upływie 20-30 minut zaczyn powinien pracować, na wierzchu utworzy się charakte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, mielone, pieczywo, chleb mieszany, śniadania, chleb na drożdżach , bez pieczenia, chleb razowy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.