BEZA WŁOSKA

BEZA WŁOSKA

BEZA WŁOSKA

Beza włoska jest moją ulubioną! Zawsze się udaje i moim zdaniem jest szybsza w przygotowaniu. Uwielbiam ją w towarzystwie Lemon curd na tarcie. Świetnie się nadaje do malutkich, dekoracyjnych bezików. Jednym słowem godna polecenia. Syrop cukrowy woda 50 ml cukier kryształ 10 łyżek ponadto białka z 2 dużych jaj ( sparzone ) cukier kryształ 10 łyżek szczypta soli barwik spożywczy w żelu W rondlu umieszczamy wodę i cukier, podgrzewamy na średniej mocy palnika przez 8-12 minut. Pędzelkiem zbieramy z brzegów ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria Poli

Autor

Paulina WilkPaulina Wilk

Jestem Paulina, dla najbliższych Pola.
Oprócz pracy zawodowej prowadzę bloga z zamiłowania do gotowania i pieczenia. Kuchnia jest moją pasją od wielu lat. Odkąd pamiętam uwielbiam spędzać w niej czas. Znajdziesz tutaj proste i szybkie przepisy, na smakowite dania i desery. Strona powstała z założeniem dzielenia się i gromadzenia sprawdzonych przepisów wypieków i potraw, które najbardziej nam smakowały. Mam nadzieję, że chętnie będziesz tu zaglądać i znajdziesz coś dla siebie. Jak i również, że zamieszczane przepisy okażą się pomoce i chętnie podzielisz się swoimi wrażeniami w komentarzach. Jeśli chcesz być na bieżąco zapraszam do polubienia fan page na Facebook.

Inne przepisy z Kulinaria Poli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.