Konfitura z czerwonej cebuli

25
  • Konfitura z czerwonej cebuli
  • Konfitura z czerwonej cebuli

    I w końcu jest, po miesiącu oczekiwania. Konfitura z czerwonej z cebuli, idealny dodatek do pieczonego mięsa albo wędliny. Palce lizać. 500g czerwonej cebuli 125g cukru brązowego 125g cukru 1/2 łyżka soli 2 łyżki octu jabłkowego mały liść laurowy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Palcami rozdrabniamy, dodajemy sól, cukry, listek laurowy oraz ocet. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na około 4 godziny. Po tym czasie usuwamy listek, całość przekładamy do garnuszka i gotujemy na małym ogniu do uzysk... Czytaj dalej na blogu Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dodaj komentarz