Udka z kaczki w azjatyckim stylu

Udka z kaczki w azjatyckim stylu

Udka z kaczki w azjatyckim stylu

Witajcie!, dziś będzie obiadowo, choć udka to często dodatek na ciepło na bankietach czy przyjęciach gdzie można spokojnie sobie je zjeść z chlebkiem. Kaczka to mięso coraz popularniejsze u nas, ma swój charakterystyczny smak i potrzebuje więcej czasu by było pyszne od kurczaka. Polecam kupować mięso tylko ze sprawdzonych źródeł bo tylko wtedy możemy być pewni wartości odżywczych. Zapraszam dziś do Azji bo użyję bardzo dużej ilości orientalnych przypraw popularnych jako dodatek do mięs głównie w Chinach. Cy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia PROzdrowotna

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Tobiasz GacekTobiasz Gacek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, zdrowe przepisy, udka , kaczki, proste ciasto, ciekawe przepisy, imbir, mięso, mus, prosty deser, deser, desery, proste i szybkie ciasto, ciasto, sałatki, sałatka, koktajle, papryka, cytryna, kurczak, szybkie ciasto, dodatki do mięs, szybki deser, pieczone udka, szybka sałatka, szybkie sałatki, bez pieczenia, udka z kurczaka, kurczak w miodzie, kurczak z papryką

Inne przepisy z Kuchnia PROzdrowotna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.