Ciasto ze strączków pierwszy raz miałam okazję spróbować na studiach - przygotowane w laboratorium na mojej uczelni. Wzięłam kawałek z dużą niepewnością, a skończyło się zachwytem od pierwszego kęsa! Brownie z fasoli nie zawiera mąki, jest więc bezglutenowe (uwaga tylko na proszek do pieczenia!). W porównaniu do klasycznych ciast zawiera też stosunkowo niewiele cukrów prostych, za to sporo białka i błonnika pokarmowego. Brownie z czerwonej fasoli - przepis Do przygotowania brownie z fasoli będą Ci potrze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...