Przepis na : obiad
Prosty sposób na zatrzymanie smaku świeżych grzybów leśnych na dłużej, to nasza zupa grzybowa do słoików, bo to przecież łatwe i pyszne . Pomysł wpadł nam do szarych komórek kilka lat temu po powrocie z grzybobrania. Gdy okazało się, że mamy już dość grzybów zamrożonych i marynowanych. Zupa grzybowa to przecież klasyka polskiej kuchni, a nasza wręcz ulubiona. Pomyśleliśmy więc, że czemu nie zrobić jej do słoików? Mimo, że przecież to świetne, swojskie danie , ale jak wszystko, szybko – mówiąc kolokwialni...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.