Zupa grzybowa do słoików – to łatwe i pyszne!

Zupa grzybowa do słoików – to łatwe i pyszne!

Przepis na : obiad

Prosty sposób na zatrzymanie smaku świeżych grzybów leśnych na dłużej, to nasza zupa grzybowa do słoików, bo to przecież łatwe i pyszne . Pomysł wpadł nam do szarych komórek kilka lat temu po powrocie z grzybobrania. Gdy okazało się, że mamy już dość grzybów zamrożonych i marynowanych. Zupa grzybowa to przecież klasyka polskiej kuchni, a nasza wręcz ulubiona. Pomyśleliśmy więc, że czemu nie zrobić jej do słoików? Mimo, że przecież to świetne, swojskie danie , ale jak wszystko, szybko – mówiąc kolokwialni...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, grzyby, zupa, zupa grzybowa, mięso, ziemniaki, seler, obiad, przetwory, wieprzowina, prosta zupa, zupa z selera, szybki obiad, drugie danie

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.