Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos można podać do dań mięsnych, krokietów a nawet klusek śląskich czy też placków ziemniaczanych. Sk ładniki: 1 du ża cebula 0,5 kg pieczarek lub podgrzybków 2 łyżeczki masła i 1 łyżeczka oleju sól, pieprz zmielony kolorowy, lub zio łowy tymianek 1,5 łyżki Mascarpone 1 łyżeczka posiekanego koperku Oko ło 1,5 szklanki bulionu grzybowego lub drobiowego opcjonalnie 1 łyżeczka mąki 1 szczypta cukru 2 szczypty jarzynki Wykonanie: Cebul ę pokroić w kostkę i zeszklić na masełku z olejem, dodając szczyptę cukru i 2 szcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.