Powidła śliwkowe tradycyjne

Powidła śliwkowe tradycyjne

Powidła śliwkowe tradycyjne

Sk ładniki: 3 kg sliwek w ęgierek 1,20 gram cukru Wykonanie: Bardzo dojrza łe polskie śliwki umyć, odrzucić pestki i zemleć w maszynce do mięsa, przełożyć do rondla z grubym dnem i gotować 2 godziny. Odstawić do dnia następnego. Na drugi dzień znów smażyć 2 godziny, odstawić. Trzeciego dnia dodać cukier i smażyć do zgęstnienia masy. Usma żone powidła przełożyć do słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dnem. W tej pozycji wystudzić. Z tej ilo ści śliwek wychodzi 3,5 słoika o pojemności 0,5 litra. Moja mama bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.