Pasta Sugo di Alfredo – Biały sos

Pasta Sugo di Alfredo – Biały sos

Pasta Sugo di Alfredo – Biały sos

Pasta Sugo di Alfredo to jedno z tych włoskich dań, które wciąż zachwycają swoim prostym, a jednocześnie niezwykle bogatym smakiem. Dziś zabieram Cię w podróż po historii, pochodzeniu i rodzajach tego wyjątkowego dania, a na koniec podzielę się z Tobą moim przepisem na włoską Pasta Sugo di Alfredo. Historia Historia tego dania sięga początku XX wieku i związana jest z włoskim restauratorem Alfredo di Lelio. Według legendy, Alfredo stworzył ten przepis dla swojej żony, która po porodzie potrzebowała posiłku, kt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.