Powidła śliwkowe bez mieszania

Powidła śliwkowe bez mieszania

Powidła śliwkowe bez mieszania

Sk ładniki na 1 słoik 0,5 litrowy: 1 kg wydrylowanych śliwek 20 dag cukru na każdy kg śliwek 1,5 łyżeczki octu na każdy kg śliwek Wykonanie: Dojrza łe, a nawet przejrzałe wydrylowane śliwki wsypać do szerokiego rondla,z grubym dnem, dodać cukier i ocet, wymieszać i odstawić do następnego dnia lub na około 6-7 godzin. Nast ępnie doprowadzić do wrzenia. Nie mieszać!! Gotować ok 1 godzinę pod przykryciem na średnim ogniu. Następnie płomień zmniejszyć, tak by powidła lekko bulgotały ok 3 godziny, czas ten jest z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.