Karp w migdałach według Karola Okrasy

Karp w migdałach według Karola Okrasy

Karp w migdałach według Karola Okrasy

Przepis na : obiad

Nie każdy z nas przepada za tradycyjnym smakiem karpia. Postanowiłyśmy przed świętami wypróbować karpia smażonego w migdałach według przepisu Karola Okrasy nieco go uproszczając. Ryba wyszła w smaku zupełnie odmienna niż zwykle smażony karp. Smaczna, delikatna i ciekawa w smaku. Szczerze polecamy każdemu, kto ma ochotę na karpia „inaczej”. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 2 płaty karpia Kieliszek czerwonego wina Pół łyżeczki cukru Garść rodzynek Garść mąki Garś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryba, przepisy na święta, ryby, cytryna, mąka, sosy, ciekawe przepisy, jajko, mięso, cukier, smażony karp, zupa rybna, polewa, ryby na święta, dania obiadowe, obiad, zupa, jak przygotować karpia, ryby smażone, jak zrobić wodę z cytryna, sos do jajek, drugie danie, jajka na święta

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.