Jajko zapiekane w papryce z mozzarellą

Jajko zapiekane w papryce z mozzarellą

Jajko zapiekane w papryce z mozzarellą

Śniadanie kojarzy mi się z jajkiem. Uwielbiam je w każdej postaci, staram się nie ograniczać tylko do jajecznicy, jajka sadzonego czy też gotowanego - stąd też zapraszam was dziś na jajko zapiekane w papryce.  Potrzebujemy: 2 średniej wielkości czerwone papryki 4 jajka 2-3 plasterki szynki drobiowej pokrojonej w kostkę pół kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę garść posiekanego szczypiorku garść startego żółtego sera (ja pokroiłam w kostkę 3 plasterki) sól i pieprz Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Paprykę k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.