Placki z jabłkami

Placki z jabłkami

Przepis na : deser

Zapraszam na super smaczne placki z jabłkami . Racuchy z jabłkami po usmażeniu są pyszne, puszyste i delikatne w smaku. Dzieci je wprost uwielbiają. Racuszki są idealne na śniadanie, podwieczorek czy nawet jarski obiad. Są doskonałe od razu po usmażeniu, ale równie dobre na zimno. U nas placki z jabłkami podałam na piątkowy obiad i posypałam je obficie cukrem pudrem. Można je również podać z ulubioną konfiturą. Racuchy z jabłkami są bardzo proste i szybkie do zrobienia, samo ciasto zrobisz dosłownie w kilka minu...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.