Faworki według przepisu mojej babci!

Faworki według przepisu mojej babci!

Przepis na : deser

Faworki według przepisu mojej babci jest to najlepszy przepis jakie znam na faworki Nie jest on zbyt skomplikowany, a efekt jest znakomity! W wielu przepisach na faworki dodaje się śmietanę, lecz moja babcia dodawała masło, dzięki czemu miały one maślany posmak. Są leciutkie, chrupiące i delikatne! Takie właśnie faworki pamiętam i najbardziej mi smakują (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na faworki: 400 g mąki pszennej 3 jajka szczypta soli 200 g masła 4 kostki smalcu do smażenia cukie...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję