Kartoflanka z kluskami z pod pachy - skubanymi

Kartoflanka z kluskami z pod pachy - skubanymi

Kartoflanka z kluskami z pod pachy - skubanymi

Zupa z domu rodzinnego  na zupę porcja rosołowa lub tylko kości marchewka pietruszka cebula 2-3 ziemniaki listek selera natka pietruszki na kluski 1 szkl maki 1 jajko szczypta soli woda W garnku nastawić wodę, dodać porcję rosołową lub kości na rosół, marchewkę , pietruszkę, cebulę i seler, ugotować rosół. Wyjąć kości, oderwać resztki mięsa i dodać do zupy, Następnie ziemniaki pokrojone w kostkę i ugotować do miękkości. Z mąki jajka soli i odrobiny wody zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i poskubać p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.