Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem

Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem

Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem

Ruskie pierogi mogłaby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Tym razem ułatwiłam sobie sprawę i zamiast tradycyjnego ciasta użyłam ciast francuskiego. Paszteciki z ruskim nadzieniem z dodatkiem boczku zapiekłam i zjedliśmy tak jak ruskie - z kefirem. Nadzienie: ok. 800 g mączystych ziemniaków 300 g półtłustego twarogu 2 średnie cebule 5 plastrów boczku sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia lub olej do smażenia 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania Ziemniaki obrać i ugotować w mocno os... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, boczek, ziemniaki, paszteciki, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pierogi przepis, kefir, francuskie, twaróg, pierogi, mięso, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, pieczony boczek, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.