Przepis na : śniadanie
Idealny na jesienne, zimne poranki. Rozgrzeje każdego. Nie wierzysz? No to spróbuj!Składniki:4 białka1 jajko2 łyżki płatków owsianych2 łyżki płatków jaglanych1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki przyprawy do piernika10 g mielonych orzechów włoskich1 łyżeczka kakaoSzczypta soliPrzygotowanie:Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać jajko i nadal miksować. Dorzucić płatki, orzechy, kakao i przyprawy. Delikatnie wymieszać. Smażyć na odrobinie oliwy na mocno rozgrzanej patelni, najlepiej przykrytej. Obrócić g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...