Szkocka zupa porowa

Szkocka zupa porowa

Szkocka zupa porowa

Szkocka zupa porowa Szkocka zupa porowa (cock-a-leekie), to idealna zupa na zimowe dni. Jest gęsta, zawiesista i pożywna. Zupa porowa uważana jest za szkocką zupę narodową, jednak najprawdopodobniej jej pochodzenia można doszukiwać się we francuskiej zupie cebulowej. Pierwszy przepis na tę zupę pojawił się w XVI wieku, jednak nazwa cock-a-leekie weszła do obiegu dopiero w XVIII wieku. Zupa porowa musi być gęsta, do jej zagęszczenia można użyć ryżu (jak w moim dzisiejszym przepisie), ziemniaków, jęczmienia lub płatkó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.