Przepis na : śniadanie
Maj jest miesiącem obfitującym w warzywa i owoce, na które czekamy przez cały rok. Świeże szparagi w połączeniu z jajkiem i szynka to je dno z moich ulubionych śnia dań. To z decy dowanie śnia danie mistrzów. Wy także lubicie szparagi? :) Skła dniki: pęczek zielonych szparagów 8-10 plastrów szynki szwarcwal dzkiej 3 jajka łyżka masła świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy i wrzucamy do gotującej się wo dy na 4 -5 minut. O dce dzamy szparagi i zawijamy je w plastry... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...