Tak zrobione śledzie posmakują wszystkim wielbicielom śledzi. Najlepsze są co najmniej po 12 godzinach od zrobienia Co potrzeba: 600 g śledzi matiasów, 3 szt. średniej cebuli, 4 szt. średnich ogórków korniszonów, 4 łyżki musztardy sarepskiej, Pieprz, Sok z cytryny Wykonanie: Słone śledzie moczymy w zimnej wodzie ok. 3 godziny, co godzinę zmieniamy wodę. Ogórki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski. Do drugiej miski kroimy drobno cebulę. Wymoczone śledzie osączamy z wody, układamy na dużym taler... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...