Cześć Tak trochę przy okazji robienia pierogów powstała zupa grzybowa. Wyszła przepyszna :) Zupa grzybowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, patelnię, garnek, łyżkę, ewentualnie łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki: opakowanie mrożonych borowików, opakowanie mrożonych podgrzybków, garść suszonych grzybów, porcję włoszczyzny bez kapusty, cebulę, natkę pietruszki, kubek śmietany (najlepiej 30 lub 36%), łyżkę masła, sól, pieprz. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Pora...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.