Przepis na : obiad
W gołąbkach jestem zakochana na maksa. Mogłabym zajadać się nimi dniami i nocami. Najlepsze wychodziły z rąk mojej babci Krysi i mojej mamy. Bardzo często przyrządzam je na niedzielny obiad, wtedy starczają nam jeszcze na kolejne 2-3 dni. Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł obiadowy dla osób, które lubią smak gołąbków lecz nie lubią zawijać mięsa w liście kapusty. Osobiście uważam, że obie metody są przepyszne, delikatnie różnią się smakiem i są równie czasochłonne. Jeżeli jeszcze nigdy nie przygotowywaliści... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)