Przepis na : obiad
Jeżeli mieliście okazję spróbować chipsów z jarmużu i lubicie je tak samo jak ja to jestem pewna, że jeszcze bardziej polubicie bataty z kruszonką z jarmużu! Kilka składników, łatwe przyrządzenie i niesamowite danie wędruje z piekarnika na nasze talerze. Samo w sobie jest przepyszne, ale w towarzystwie sałatki z kurczaka smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie tego spróbujcie! Przepis na 4 porcje, z czego jedna to ok. 337kcal, B: 18,2g, T: 14,1g, W: 34,3g. Składniki na bataty z jarmużową kruszonką: – 500g batatów... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)