Frittata z kurczakiem i szparagami FIT

Frittata z kurczakiem i szparagami FIT

Frittata z kurczakiem i szparagami FIT

Przepis na : śniadanie

Frittata to taka tarta bez spodu, którą można jeść o każdej porze. Pyszne i lekkie danie, które może stanowić główny posiłek dnia jak i przekąskę. Idealnie smakuje na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu, ale również na zimno, dlatego świetnie sprawdza się do lunchbox’a. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a możemy wykorzystać do niej wszystko to, co zalega nam w lodówce. Niesamowicie smaczna, sycąca idealna na ciepłe dni. Do dzieła! Składniki: – 500g zielonych szparagów – 300g piersi z kurcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Be Fit Be Strong

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Martyna JackoMartyna Jacko

Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, szparagi, tarta, kurczak, bezglutenowe, dietetyczne , dietetycznie, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, przekąski, śniadania, ryby, kurczak pieczony, obiad, ryba, mięso, niskokaloryczne, dietetyczny obiad, dania dietetyczne, bez pieczenia

Inne przepisy z Be Fit Be Strong

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.