Przepis na : obiad
Komosy ryżowej nie jadam za często, aczkolwiek bardzo ją lubię za formę samą w sobie oraz jej smak. Warto włączyć ją do swojej diety, czy to w wersji na słodko, czy na słono, gdyż jest świetnym źródłem białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin i minerałów, głównie magnezu. Ma również niski indeks glikemiczny i poleca się ją cukrzykom, a ponadto ma działanie antyoksydacyjne. Tym razem chciałabym zaproponować wam a’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy, który może być świetną przekąską do pracy lu... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)