Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -KOKOSOWY KURCZAK- ✔ 500 g PIERSI Z KURCZAKA ✔ PIEPRZ CYTRYNOWY ✔ 300 g MAKARONU ✔ 400 g MLECZKA KOKOSOWEGO ✔ 150 g ŻURAWINY ✔ OLEJ KOKOSOWY(do smażenia) ZDJĘCIA Z PLANU
Sylwetka Od Kuchnipraktyki i liczę na odrobinę odpoczynku. Dzisiaj szybki, prosty i pyszny przepis na moje ulubione "śniadaniowe" ciasteczka. Spróbujcie! :) Składniki: - 300g płatków owsianych górskich - 3 banany - 50g rodzynek lub suszonej żurawiny - 1 łyżka masła orzechowego - 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na większych, bądź mniejszych obrotach - wedle upodobań (u mnie były to średnie obroty, nie chciałam
Be Fit Be StrongAnny Lewandowskiej . Składniki na 10 małych babeczek lub tortownicę o średnicy 20 cm: 300 g surowych buraków 1/3 szklanki rodzynek, namoczonych 30 min we wrzątku i odsączonych 1/3 szklanki żurawiny suszonej, namoczonych 30 min we wrzątku i odsączonych 1/3 szklanki dowolnych orzechów 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 50 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub 2 łyżki kakao
moj przepis nazrobię z takich składników jak lubię . Batony są syte i super pasują do kefiru ,jogurtu czy nawet kawy . Składniki na 28 sztuk : - 300 g płatków owsianych - 100 g żurawiny - 100 g orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 50 g siemienia lnianego - 50 g migdałów - 50 g pestek dyni - 30 g sezamu - 3 białka jaj - 2 miarki odżywki białkowej ( opcjonalnie
Wypieki RenePyszna propozycja dla tych, co nie lubią nudy na talerzu. Składniki 8 plastrów polędwicy wieprzowej 8 plastrów szynki parmeńskiej 1 mozzarella konfitura z żurawiny firmy Proeco sól pieprz przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka mieszanki babki płesznik i jajowatej firmy Rafex … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJogurt z bananem i bakaliami Na 1 porcję: 1 średni banan 175 g jogurtu naturalnego 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka rodzynek 1 łyżka kandyzowanej papai 1 łyżka orzechów włoskich 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka syropu z agawy Banana obieramy i kroimy
peggiwkuchnijabłka 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao garść posiekanych orzechów i suszonych owoców, np. żurawina, rodzynki itp. Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka i olej powinny być wyjęte z lodówki minimum 2 godziny
Nastoletnie Wypiekaniezalewy) 1 banan 1/4 szklanki brązowego cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 3 jajka 1/3 szklanki oleju szczypta soli + dowolne bakalie (ja dałam suszoną żurawinę) Fasolę odsączamy z zalewy, banana obieramy i kroimy na kawałki, dodajemy olej – całość miksujemy w blenderze lub robocie kuchennym, powinniśmy mieć gładką jednolitą masę bez żadnych grudek. Dodajemy jajka
Ciastkozercyschowaj do lodówki, na czas przygotowania jabłek. Na farsz potrzebne będzie: około kilogram jabłek łyżka cynamonu 2 łyżki oleju roślinnego 50 ml soku z cytryny 100 g rodzynek/suszonej żurawiny Jabłka obierz, pokrój w 1 cm kostkę i wymieszaj z sokiem cytrynowym. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć wszystkie składniki na farsz. Miałam bardzo słodkie jabłka, więc nie dodałam już cukru
greenscarfmożna użyć w całości mąki pszennej farsz: 2 kostki 200 gramowe tofu naturalnego 300-400 g upieczonych buraków startych na tarce (mogą być też ugotowane buraki) 150 g suszonej żurawiny (namoczyć) 50 g brązowego cukru 100 ml mleka sojowego płaska łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto i przykryj czystą (wiadomo), mokrą ścierką. Zblenduj tofu, mleko i cukier
greenscarfOdmian granoli jest tyle, ile jej amatorów. W poniższym zestawie znajdziecie: 2 szklanki płatów owsianych (niebłyskawicznych) 10 dag rodzynek 1/4 szklanki żurawiny 1/4 szklanki trochę posiekanych orzechów nerkowca 1/2 szklanki odrobinę posiekanych orzechów laskowych 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki pokrojonej figi suszonej 2 starte jabłka 3 łyżki miodu 5 łyżek wody/ soku pomarańczowego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masa
Humanistka w kuchniMuffina dyniowa*, z suszoną żurawiną i ricottą *z mąki dyniowej, pure z dyni poranek idealny, muffina i kawa. Mąkę dyniową kupiłam już jakiś czas temu, ale wyszło tak, że nigdy nie było okazji by ją otworzyć, aż do dzisiaj, generalnie jak to taka mąką jest bardziej chłonna, ale nie aż tak jak kokosowa, więc też trzeba ją wyczuć
More food, love and dreamsoczyszczonej wątróbki drobiowej pół sałaty lodowej 1 gruszka masło klarowane do smażenia różowy pieprz (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku dressing 3-4 łyżki konfitury z żurawiny 4 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 szczypty mielonego pieprzu Zaczynamy od umycia i oczyszczenia wątróbki (ja lubię dokładnie oczyszczoną więc po zakupie
Simple Dishstartego imbiru 1,25 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 5 łyżek cukru 160 g miodu 150 ml oleju 180 ml gorącej mocnej czarnej herbaty garść suszonych żurawin łyżka drobno posiekanych orzechów (u mnie nerkowce) 100 g czekolady łyżka śmietany słoiczek konfitury lub powideł Natłuścić formę do pieczenia piernika. Wymieszać ze sobą sypkie składniki i starty imbir
Weekendy w domu i ogrodzie