zupy z kurczakiem - 3814 przepisów (strona:125/255)

DIETETYCZNA ZUPA KREM Z BROKUŁU 167

Lekkostrawna , dietetyczna zupa z brokułów z migdałami.Wsam raz dla osób , które oczyszczają swój organizm z toksyn oraz tych  co się odchudzają lub mają problem z żołądkiem.  1 duży brokuł 750 ml.bulionu że skrzydelek kurczaka 1 łyżka soku z limonki Sól i pieprz 1łyżka miodu płatki migdałowe **************************** 1 . Brokuły podzielić na mniejsze części i usunąć części grubych łodyg

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chana masala 110

Łatwy przepis na chana masala Indyjskie curry z ciecierzycy Chana masala należy do najpopularniejszych dań wywodzących się z Półwyspu Indyjskiego. Podobnie jak kurczak tandoori i pierożki samosa często gości na naszym stole. Słowo chana oznacza ciecierzycę, masala w językach urdu i hindi to mieszanka przypraw. Z połączenia tych tanich składników otrzymujemy pożywne i zdrowe danie, które, jeśli użyjemy ciecierzycy(...)puszki, można przygotować w pół godziny. Chana masala ma setki wariantów, które w zależności od regionu,  różnią się smakiem i konsystencją. Może przypominać zupę, albo mieć postać gęstego dania jednogarnkowego. Najczęściej gotujemy wersję z pikantnym sosem z dodatkiem pomidorów, ale przygotowujemy chana masala także na wiele innych sposobów, wykorzystujemy ją również jako nadzienie do indyjskich pierożków sambousek. Wiele osób

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warzywny krem z cukinią i natką 112

Pożywna, w pięknym jesiennym kolorze zupa, która poprawi każdemu nastrój. Aromatyczna i pełna witamin. Robi się prosto i dość szybko. Polecam. Co nam trzeba? Około pół kg piersi z kurczaka 4 średnie marchewki 1 mała pietruszka pół selera 1 duża cebula lub 2 małe 2 młode cukinie 2 pęczki natki pietruszki przyprawy: po płaskiej łyżeczce: soli, curry, papryki słodkiej(...)oliwa) szczypta chili Robimy! Nastawiamy 3 litry wody. Gotujemy pierś i dorzucamy obrane i drobno pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości, przyprawiamy. Wyjmujemy mięso, siekamy drobno i wrzucamy całość do zupy. Siekamy 80% naszej natki i dorzucamy do garnka. Całość miksujemy blenderem. Jeśli jest za gęste, dodajemy wody. To nie ma być papka. Przed podaniem rozpuszczamy w zupie olej (oliwę

Latosiowydom
Zupa porowa z pulpecikami 7389

Dlatego dzisiaj to nim chcę się z Wami podzielić :) Co Wy na to? Zupa porowa z pulpecikami   Będziemy potrzebować: 3 pory 1 bardzo dużą cebulę 50 dag pieczarek 80 dag ziemniaków 8 ząbków czosnku (tak, wiem, sporo ;)) 45 dag mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego

Ratunku obiad
Jarzynowy krem 208

wiem jak Wy ale ja uwielbiam wszelakie kremy, nawet bardziej niż zwykłe zupy, moja propozycja to krem jarzynowy,  na obiad zarówno ten codzienny jak i dla gości czy małych niejadków.Polecam. Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka 1/2 małego kalafiora 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pora 3 łyżki masła 10 dag serka topionego śmietankowego liść laurowy jarzynka(...)Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości. Do gotującej się zupy dodajemy w trakcie różyczki kalafiora , oraz warzywa uduszone na patelni oraz serek topiony,doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz pieprzem, gotujemy całość jeszcze 10 minut, po czym kilka różyczek brokuła

Wanilia i Kardamon
Zupa z porów 218

Bardzo lubię przecierane zupy. Ta jest naprawdę dobra i delikatna. Polecam!składniki150 g porów (białe części)100 g ziemniaków100 ml śmietany (opcjonalnie)1 łyżka masła1500 ml

Stare Gary
Krupnik na żeberkach (zupa z kaszy) 182

się do tej zupy grzyby suszone. Można ją jeść także z kawałkami mięsa. Krupniki mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Może dlatego, że ma niezbyt ciekawy wygląd? Bo to zupa z kaszy? Ale smak mają wg mnie doskonały. Można do krupniku dodawać różne gatunki kasz (krup). Ja tym razem dodałam pęczak. Bo bardzo lubię pęczak w daniach. Dodaje się też(...)koperek jak tym razem. Krupnik wtedy jest lekki, pyszny, po prostu bardzo smaczny:) Polecam również krupnik na kurczaku krupnik ze świeżym koperkiem z ziemniakami i kaszą perłową Szukasz przepisu na dobry krupnik? Ten przepis jest dla Ciebie! Krupnik na żeberkach z pęczakiem (zupa z kaszy) : Składniki: 1 pasek żeberek, sól do smaku, 1 op. włoszczyzny, 1oo g pęczaku, 1 liść

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem z buraków 152

Tegoroczne lato obfituję w buraczki. Ja do zupy krem wykorzystała z własnego ogródka. W ogóle inny smak i zapach, więc i obiad był pyszny! Składniki: 2 średnie buraki 1/2 marchewki 1/4 pietruszki 1/3 selera 1 średni ziemniak 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, czosnek granulowany, suszone pomidory, pieprz cytrynowy, jarzynka bez soli woda Sposób przygotowania(...)zimnej wody wrzucamy skrzydełka kurczaka. Czekamy, aż się zagotuję. Między czasie obieramy i myjemy wszystkie warzywa. Kroimy w kostkę lub w plastry. Następnie warzywa przekładamy do gotującej się wody z skrzydełkami. Gotujemy do lekkiej miękkości. Kolejno dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Po upływie czasu wyłączamy zupę, wyjmujemy ziele angielskie, liście laurowe i skrzydełka. Zupę miksujemy na gęsty

Truskawkowa Fiesta
Zupa neapolitańska z pulpecikami drobiowymi 148

łyżeczki przyprawy do kurczaka Wykonanie: Mięso na pulpeciki zmielić, dodać składniki ( grysik, jajo, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz do smaku i dobrze wymieszać) Następnie uformować małe kuleczki i ugotować w osolonej wodzie. Do przecedzonego wywaru wlać śmietankę i zagotować . Następnie żółtka rozprowadzić wrzącą zupą, dodać utarty ser i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi wcześniej pulpecikami

Tradycyjna Kuchnia
Lekka, wiosenna zupa ze szparagami 102

tyle krótko, że trzeba korzystać z niego na różne sposoby. Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku. 1 pęczek zielonych szparagów 5 pałek z kurczaka  3 marchewki 1 pietruszka 3 gałązki selera naciowego 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku  4 ząbki(...)nóżek ściągamy skórę. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zdejmujemy szumowiny. Dodajemy wszystkie warzywa poza szparagami i koprem. Gotujemy przez 1 godzinę. 3. Z zupy wyjmujemy pałki, oddzielamy mięso od kości. Mięso wrzucamy do zupy. Dodajemy szparagi i koperek, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, gotujemy jeszcze 15 minut

Szefowa kuchni
zupa drobiowa 138

pyszna zupa zawiera dużo mięsa, dlatego jest bardzo pożywna. Wystarczy za cały obiad. Składniki: 500 g mięsa rosołowego z indyka 2 skrzydełka z kurczaka  1 pierś z kurczaka 300 g żołądków drobiowych 3 duże ziemniaki 2 marchewki cebula kawałek selera korzeń pietruszki liście laurowe ziele angielskie mały kawałek boczku majeranek natka pietruszki sól pieprz kilka ziaren czarnego pieprzu(...)potrzebne. Pokrojone mięso i żołądki wrzucić do wywaru. Dodać także marchewkę pokrojoną w plasterki. Boczek pokroić na małe kosteczki, podsmażyć z mąką, zalać zimną wodą i zagęścić zupę. Dodać czosnek, majeranek i doprawić do smaku. Podawać z dodatkiem świeżej natki pietruszki lub koperku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
potrawka curry z rosołowego kurczaka z warzywami... 164

Składniki: kurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa z zielonego groszku 157

udko z kurczaka włoszczyzna 3 średnie ziemniaki szklanka groszku świeżego lub mrożonego kilka różyczek kalafiora sól i pieprz Przygotowanie: Gotujemy wywar ( klik ). Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i  dodać do wywaru - gotować do miękkości, ok dziesięć minut przed końcem gotowania dodać groszek i kalafior. Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać do zupy  ugotowaną

Atlas Smaków
Zupa krem z zielonych szparagów (na szybko) 139

Kolejna odsłona szparagów. Dzisiaj w formie zupy. Dodatkowo z wykorzystaniem łykowatych, twardych części. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Polecam. Składniki: Twarde części z dwóch pęczków szparagów zielonych 3 ziemniaki 100 g fileta z kurczaka Woda ok. 1 ½ l Sól Pieprz biały Śmietana słodka/ opcjonalnie Wykonanie: Szparagi kroimy na kawałki i umieszczamy razem z filetem w garnku z wodą. Zagotowujemy

Smaki Ewy
Krem z kalafiora i pomidorów suszonych 162

zupy wykorzystałam pomidory które sama suszyłam. Z oliwką z pomidorów i ziołami. Takie moje wspomnienie lata z wykorzystaniem pomidorów suszonych. 1 kawałek selera 1 łodyga selera naciowego ( można pominąć ) 1 marchewka 1 por biała część 1/2 kalafiora 10 pomidorów suszonych domowych oliwa od pomidorów 1 garść pestek dyni uprażone natka pietruszki sól, pieprz 1 udko z kurczaka Seler(...)marchew obieram, seler naciowy pozbawiam włókien. Do garnka wlewam dwa litry wody, dodaję udko z kurczaka, marchew, seler, seler naciowy, por i gotuję około 40 minut. Dodaję różyczki kalafiora i gotuję dalej około 20 minut. Kilka małych różyczek ugotowanych odkładam do dekoracji. Z zupy wyjmuję udko, marchew. Do reszty dodaję pomidory suszone, sól, pieprz, kilka łyżek oliwy z pomidorów

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania