Pyszna , lekka I pożywna zupa warzywna. Młode warzywa, pozostawiają niezapomniany smak , oddając zupie wszystko co najlesze. Prosta w wykonaniu I przepyszna. Polecam :)Zaczynamy: Składniki:3
Smaki EdytySkładniki: 1 ćwiartka z kurczaka lub 3 skrzydełka; 1/4 korzenia selera; 1 duża marchewka; 1 średnia pietruszka; Biała część pora; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 3 średnie ziemniaki; 250 g mrożonych różyczek brokuła; 200 g mrożonej, zielonej fasolki; 1 puszka groszku konserwowego (waga netto, po odcedzeniu 240 g); 2 ziarna ziela angielskiego; 3 ziarna pieprzu; 2 liście laurowe(...)osuszyć, pokroić w kostkę. Groszek konserwowy odcedzić na sicie z zalewy. Zalewę wylać. Gorgonzolę drobno pokruszyć. Ćwiartkę z kurczaka/skrzydełka umyć, osuszyć, włożyć do garnka, w którym będzie gotowana zupa. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, por, ząbek czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu, opieczoną cebulę. Zalać zimną wodą (1,5 litra). Rosół gotować na bardzo małym ogniu (powinien jedynie
Gospodyni Miejskaróżne struktury. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso kurczaka oddzielamy od kości, dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystko zalewamy zimną wodą ( 1,5 l ), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i ½ łyżeczki soli. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy jarmuż. Po 5 min dodajemy zahartowaną śmietanę, wymieszaną z mąką. Dokładnie łączymy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenulubionych potraw króla Władysława Jagiełły. Flaki to jednogarnkowe danie w postaci gęstej zupy, której głównym składnikiem są pocięte fragmenty żołądka wołowego. Czy flaki mają jakiś aspekt zdrowotny? Owszem tak, są bogate w związki wapnia i zawierają ich więcej niż mięso. Flaki przygotowałam na lekkim rosole (kurczak+indyk), bez zasmażki. Ważne jest, aby flaki zostały ugotowane do miękkości. Na przygotowanie flaków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Meksykańska pikantna potrawka z kurczakiem i fasolą Dzisiaj w końcu w Gdyni spadł taki śnieg, jaki uwielbiamy. Wspaniale otulający drzewa i doskonały do lepienia bałwana. Na taką pogodę doskonałe są jednogarnkowe rozgrzewacze. Macie swoje ulubione? Ja przepadam za wszelkimi gulaszami, konkretnymi zupami, curry i meksykańskim chili. Może być con carne lub sin carne. Dzisiaj zapraszam Was na odmienione chili, czyli
Pełny talerzpieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → S ałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami → Pasta z bobu z koperkiem → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów
Oryginalny smakzupa najbardziej dlatego dzielę się nią z Wami właśnie w tej wersji. Zupa jest delikatna w smaku - to za sprawą białych szparagów, dlatego nie należy przesadzać z jej doprawianiem - wystarczy sól, ewentualnie vegeta. Składniki na 4 porcje: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 pęczek białych szparagów świeży koperek 1 liść laurowy(...)ziela angielskie 1,5 l wody sól, vegeta Lane kluski: 2 jajka 5 łyżek mąki szczypta soli 2 łyżki wody Ćwiartkę z kurczaka włożyć do garnka i zalać zimną wodą.Wstawić na gaz. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i pokroić w równą kostkę. Pora pokroić w talarki. Szparagi obrać i również pokroić na równej wielkości kawałki. Gdy woda się
My simple kitchenCzas na sycące, gęste zupy uważam za otwarty! To właśnie jesienią i zimą najchętniej sięgam po tzw. „pierwsze danie”. Krem marchewkowy z groszkiem i kurczakiem to pyszna propozycja na obiad. Delikatna i kremowa, za sprawą mięsnej wkładki staje się idealnie skomponowanym posiłkiem. Składniki /4-6 porcji/: 500 g marchwi 1 pojedyncza pierś kurczaka 1,5 wody
Pasja Smakusmakuje… Ja odkąd nauczyłam się kupować odpowiednią wołowinę (od pań ze stoiska mięsnego firmy Sokołów) gotuję tę zupę tak: Składniki na duuuży garnek: ładny kawałek wołowiny rosołowej (ja kupuję ok. 500 g tzw. „łaty”) dwie ćwiartki z kurczaka albo szyja z indyka 5-6 marchewek pietruszka seler por (jak mały to dwa) cebula teraz mnie zabijecie
Mama z miastaziemniakami , a tym razem z ryżem. Idealna na chłodne dni. Lekko kwaśna rozgrzewająca, smaczna zupa. Można ją podawać ze śmietaną. Ja przygotowałam na wywarze mięsnym, ale dla nie jedzących mięsa polecam na wywarze warzywnym. Będzie równie smaczna. Składniki 1 szyja indycza + 2 skrzydełka z kurczaka 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 słoik litrowy ogórków kiszonych(...)ryżu 200 ml kwaśnej śmietany 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku sól pieprz Do garnka włożyć szyję indyczą, skrzydełka z kurczaka i zalać 3 litrami wody. Gotować około 30 minut. Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wywaru dodać starte i pokrojone warzywa, wsypać ryż oraz liść laurowy i ziele angielskie
O kuchni z uczuciemDzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę
Kuchnia Pełna Pasjizagotowania na małym ogniu. Wodę można potem zużyć do przygotowania zupy. Gorące podudzia zamarynować w przyprawach, startym czosnku i miodzie (miód skrystalizowany rozpuścić w trzech łyżkach ciepłej wody). Przykryć pokrywką i odstawić na ok. pół godziny. W tym czasie możecie przygotować surówkę. Na patelnię przełożyć podudzia kurczaka. Miskę, w której je marynowaliśmy, opłukać wodą (ok. pół szklanki) i wlać
Weekendy w domu i ogrodzieSezon cukiniowy w pełni, dzisiaj prezentuję cukinię w postaci zupy. Cóż więcej dodać, musicie sami spróbować. Składniki: 1 spora żółta cukinia 3 marchewki 1 cebula 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3 ziemniaki mały słoik suszonych pomidorów w oleju słoik pesto ( zielone ) 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz biały grzanki tarty ser Wykonanie: Mięso gotujemy w osolonej wodzie, szumujemy
Smaki Ewyzwykle na koniec tygodnia wykorzystujemy zawartość lodówki przed szoppingiem w sobotę na cały tydzień. Zupa bardzo smaczna ,kwaśna ,lekko ostra. Dla lubiących łagodniejsze smaki proponujemy zabielenie śmietaną. Smakuje równie dobrze. Składniki 2 filety z kurczaka (ok 500 g) 1 duża marchew mały seler 200 g pieczarek 4 ziemniaki por (biała część) 200 g kapusty kiszonej 1/2 szklanki kwasu z kapusty
R'n'G Kitchenwszystkich fanów zupy krem. Przyszedł czas na cukinię. Składniki: włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, pół selera, por) 3 cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisy