Ostatnio przez przypadek nakupiłam za dużo pieczarek. Tak to jest jak się w kilku marketach robi zakupy. I tak myślałam co by tu z nimi zrobić. Znalazłam przepis na zupę pieczarkową z serem camembert, jako, że uwielbiam ten rodzaj sera to musiałam spróbować tego przepisu. Składniki 700 g pieczarek 1czerwona cebula 2 szklanki bulionu 150 g sera camembert(...)dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy kolejne 3 minuty. Zalewamy bulionem, doprawiamy pieprzem. Z sera odkrajamy skórkę, chyba że nie przeszkadza nam że jej cząstki będą pływały w zupie. Dodajemy do zupy, dodajemy śmietanę. Gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na koniec dodajemy pietruszkę
Delusional Trinedanie zajmie Wam jakieś 15 minut. Dużo? Mało? Mało raczej I najwięcej roboty, jak to w życiu bywa, będzie z myciem grzybów. Ja lubię do różnych sosów czy niekiedy zup, takich typu krem, dorzucić ser. Zmienia się wtedy ich konsystencja a i zyskują na smaku. Warto poeksperymentować, z różnymi rodzajami dodawanych serów i zobaczyć, jak rodzaj sera wpłynie na smak(...)zwykle w daniach z grzybami natka. Ale koperek się też świetnie sprawdzi. A ja dzisiaj kultywuję ciąg dalszy sezonu kurkowego i na kolację głodne misie dzisiaj zjedzą zupę krem z kurek {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/sos-kurkowy2.jpg","recipeIngredient":["250 g kurek\r","1 du\u017ca cebula\r","gar\u015b\u0107\u00a0sera \u017c\u00f3
Mieszam w GarnkuZapraszam na pyszną, mocno pomidorową zupę. Dodatek papryki super podkreślił smak zupy. Zupa świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Można jeść ją solo lub z makaronem czy ryżem. Polecam #MyVictorinox Składniki: 720 g passaty pomidorowej 4 pomidory 1,5 papryki czerwonej 1 szkl śmietanki 30 % 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku
słodkie i nie tylko historie kulinarneGroszek ptysiowy, to bardzo smaczny dodatek do zup, zwłaszcza zup - kremów. Wbrew pozorom zrobienie go samemu nie jest ani trudne, ani pracochłonne. W dodatku taka produkcja będzie bardziej opłacalna, bo składniki są tanie i zawsze ( lub prawie zawsze ) mamy je w domu. No i jak to w przypadku każdego domowego wypieku - wiemy co jemy :). Dodatkową zaletą jest to, że możemy(...)przygotować wcześniej i w szczelnie zamykanym pojemniku przechowywać nawet do około 1 tygodnia. Taki groszek, to fajna alternatywa dla grzanek, które to zwykle dodajemy do zup. Polecam :). Składniki na około 2 duże blachy groszku ( płaskie blachy z wyposażenia piekarnika ): 100 g mąki pszennej 50 g masła 125 ml wody ( pół szklanki ) 3 nieduże jajka duża szczypta soli Wykonanie: Do niedużego
Opowieści z piekarnikanumeru warto też wskazać na pozycję w menu). Trunki są w dosyć wysokich cenach także lepiej udać się do pobliskiej winnicy :) Ja raczyłam się tu lemoniadą na rozgrzewkę :) Zamówiliśmy: zupę gulaszową i zupę krem z grzybów z grzanką serową. Zupy były aromatyczne i bardzo pożywne, a przede wszystkim smaczne. Z dań głównych zamówiliśmy: gulasz z jelenia, polędwiczki zapiekane w musztardzie
Karola gotujedostarczają cennych mikroelementów, które wypłukują się z organizmu, kiedy się pocimy w takim tempie. Pomidory są idealnym źródłem soli mineralnych, a przede wszystkim drogocennego potasu, witaminy C czy likopenów. Zupy pomidorowe goszczą w mojej kuchni bardzo często. Zimą można ją zrobić, aby rozgrzewała, a latem, żeby chłodziła. Dzisiaj zapraszam na chłodnik pomidorowo-paprykowy z naturalnym jogurtem i kiełkami. To naprawdę(...)idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie) 2 średnie
Codzienna kuchnia niecodziennamnie w mieście niemal świętem było kiedy otwierali pierwszy ogromny hipermarket. Wszystko w nim było. Absolutnie wszystko. Człowiek stał w kolejce jak to ciele... Artykuł Słowacka zupa z kapusty włoskiej pochodzi z serwisu gotować
gotować!jest odkrywana jako źródło wielu kulinarnych inspiracji od jakiś 3 lat. Wcześniej jakoś nie przepadałam za cukinią a teraz jawi się ona jako swoiste odkrycie kulinarne. Świetna do sałatek, zup czy na placki. Ale po raz pierwszy w tym roku spojrzałam na cukinię jako produkt cukierniczy Tak, tak. Ten przepis nie oddaje pełnej „cukierniczności” cukinii, ale niebawem zaproszę(...)wydrążenie łyżeczką. Jeśli wydrążycie cukinie niedokładnie, to jedyną karą będą pestki w dżemie. Jeśli Wam to nie przeszkadza, nie musicie się tym zbytnio przejmować. Ja środek cukinii wykorzystałam na zupę a pozostałą część dodałam do leczo. Kombinujcie tak, żeby niczego nie wyrzucać w każdym razie. I fajną odmianą jest miły kolorek tego dżemu. Zazwyczaj dżemy jakie robię mają barwę ciemną
Mieszam w GarnkuChyba uwielbiam wszystkie zupy o konsystencji kremu. Tym razem polecam Wam pyszny krem z cukinii - z dodatkiem serka topionego. Smakuje rewelacyjnie, jest lekki, a jednocześnie syty i bardzo tani, gdyż mamy jeszcze sezon na cukinię. Koniecznie spróbujcie! 2 cukinie (średnie) 2 ziemniaki (średnie) 1 cebula (duża) 1-2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego (1 szklanka(...)ziemniaki. Warzywa delikatnie posolić, chwilkę podsmażyć - aż odrobinę zmiękną i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz cukinią. Wszystko razem wymieszać, poddusić 1-2 minuty i zalać bulionem. Zupę gotować pod przykryciem przez około 10-15 minut. Na końcu wmieszać kawałki serka topionego (powinien być dokładnie rozpuszczony). Całość zblendować na jednolity krem i doprawić do smaku (solą, pieprzem oraz odrobiną
Di gotujeBardzo lubimy wszelkiego rodzaju fasole w naszym menu. Tym razem proponuję zupę z super zdrowej fasoli mung z lekkim “rybnym” twistem . P odana na gorąco w spaniale syci i rozgrzewa w zimne dni. Świetnie smakuje także na zimno, bo nie ma w sobie oleju, a podana z lodówki super schładza od środka, a jednocześnie skutecznie poskramia głód. Polecam Fasola mung(...)pieprz do smaku Wykonanie: Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, wrzucamy do garnka, zalewamy podwójną ilością wody i ostawiamy na kilka godzin (ja zwykle namaczam rano przy śniadaniu, a zupę gotuję po południu). Ziemniaki i marchewkę obieramy i myjemy, selera myjemy pod bieżącą wodą. Marchewkę i selera kroimy w plastry, a ziemniaki w grubszą kostkę. Do garnka z wodą wsypujemy przepłukaną
Lamarida.plŁatwe Tanie Przepis na przepyszną i sycącą zupę grzybową krem. Składniki 1l bulionu warzywnego 3 garście suszonych grzybów 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 6 średnich ziemniaków 1/4 szklanki śmietany 18% 2 szklanki wrzątku ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia 1 Grzyby opłukać, przełożyć do małego garnuszka […] Artykuł Zupa grzybowa krem pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plZapraszam Was po przepis na chłodnik z dodatkiem ziemniaków. Taka zimna zupa jest idealna na obiad w gorący i parny dzień. Wykonałam go z produktami Krakus. Składniki: 1/2 kg ziemniaków łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 25 g masła 1/4 szkl mleka 300 ml bulionu warzywnego Krakus 10 łyżek koncentratu barszczu czerwonego Krakus 2 łyżki ćwikły z chrzanem Krakus(...)Przygotowanie: Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy koncentrat barszczu i ćwikłę, mieszamy i razem gotujemy przez 1 minutę. Do jogurtu dodajemy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy. Wlewamy jogurt do zupy i mieszamy. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i studzimy. Ziemniaki obieramy i myjemy a potem kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki wkładamy do garnka
słodkie i nie tylko historie kulinarneOstra zupa z kurczakiem, mango i papryczką Komodo Dragon 2017-08-04 16:06:42 Porcje 4 Ta potrawa jest dużym wyzwaniem nawet dla osób lubiących na prawdę ostre klimaty. Do przygotowania tej zupy użyłam bardzo ostrej papryczki Komodo Dragon. Papryczki te są hodowane przez Salvatore Genovese, plantatora z Bedfordshire. W skali Scovilla, służącej do oznaczania ostrości potraw osiąga wynik(...)papryka bardzo wyjątkowa - ma opóźnione działanie, co usypia czujność i daje złudne ''poczucie bezpieczeństwa''. Na początku wyczuwamy cudowny, ostry smak. Jednak po 10 sekundach budzi się demon ostrości. Zupa, aż tak ostra nie jest. Ten wyjątkowo smak diabelskiej papryki świetnie łagodzi mleko kokosowe, słodkie mango i makaron ryżowy. Całość tworzy na prawdę wyjątkowo fantastyczny smak. Drukuj Czas przygotowania
Wędrówki po kuchniProsty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował i w odpowiedniej chwili go wyjąć. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni tym smakiem :) Składniki: 1 średni kalafior 2 jajka roztrzepane 1 łyżeczka masła tarta bułka olej sól pieprz Kalafior podzielić na różyczki i dokładnie umyć
kuchnia doskiTrwa sezon na kurki to trzeba korzystać 😉 Tym razem postawiłam na zupę krem z kurek. Jest ona kremowa i aromatyczna, a do tego składa się z niewielu składników i szybką się ją przygotowuje. Jestem pewna, że przypadnie do gustu wszystkim amatorom tych grzybów 🍄 Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 ziemniaki 200 g kurek 1-1,5 l bulionu(...)będą miękkie. Kilka kurek wyciągamy do dekoracji. Zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz sok z cytryny i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Zagotowujemy. Zupę możemy podać z grzankami i posiekaną natką pietruszki oraz odłożonymi kurkami
Kuchnia MagdaLeny