Znowu będzie prosto i szybko. Tym razem jedno nadzienie i dwie propozycje na jego wykorzystanie. ser ricotta cebula papryka sól pieprz olej dodatkowo : ciasto francuskie pomidory
Polska ZupaKolejna propozycja na prostą przystawkę z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Też jest ser i owoc, smakują jednak zupełnie inaczej niż te poprzednie. paczka ciasta francuskiego ser gorgonzola
Polska ZupaDzisiejszy wpis rozpocznie serie wpisów na szybkie i smaczne przekąski. Do ich przygotowania nie trzeba będzie dużo składników. Bardzo łatwo je przygotować. Dobrze wyglądają na stole
Polska ZupaWłaściwie tonie wiem czy można to nazwać sałatką. Kolejna bardzo prosta propozycja,popularna w wielu wariantach. U mnie w bardzo prostej, ale też bardzo smacznej wersji
Polska ZupaTrochę dziwny tytuł, wiem, ale nie mam pojęcia jak te śliwki się nazywają. Sama je zerwałam, były pyszne i nie mogłam się powstrzymać, żeby chociaż troszeczkę
Polska ZupaI żeby nie było, mięso tez lądowało na naszym grillu. Dzisiaj szaszłyki drobiowe. W dwóch wersjach, bo moje dzieci niestety warzywa na szaszłyku kolą w ząbki
Polska Zupaborówką amerykańską Bazyliową panna cotta z poziomkami Lemoniadę bazyliową II Lemoniadę bazyliową Syrop bazyliowy Dziś natomiast przyszła kolej na danie wytrawne, oto pyszna bazyliowa zupa krem z dodatkiem świeżych pomidorów. Inspiracja klik. Bazyliowa zupa krem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 700 g ziemniaków 40 g świeżej bazylii 1 opakowanie serka śmietankowego 1 cebula(...)oliwek EV Wykonanie: Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Listki bazylii odrywamy od łodyżek, parę odkładamy do dekoracji. Do garnka w którym będziemy gotować zupę wkładamy masło i gdy się rozpuści i smażymy na nim przez chwilę cebulę, a następnie dodajemy ziemniaki. Smażymy wszystko razem na małym ogniu przez 2-3 minuty, uważając, aby nie przypalić
Kulinarne przygody GatityJak już wspomniałam okres wakacyjny w tym roku oznaczał dla mnie nieograniczony dostęp do grilla. Jako mieszkanka bloku jest to dla mnie sytuacja niecodzienna, grilluję więc
Polska ZupaDzięki niezwykłemu aromatowi i smakowi tej zupy nikt się nie oprze. Zupa-krem z pieczarek jest świetnym pomysłem nie tylko na codzienny obiad, ale również na przyjęcie. Składniki: 500g pieczarek 1 opakowanie kremowej zupy pieczarkowej Knorr 1 cebula 4 ziemniaki 1 l bulionu warzywnego 200 ml śmietany groszek ptysiowy sól pieprz olej słonecznikowy Pieczarki i cebulę kroimy w plastry(...)podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry ziemniaki i zalewamy bulionem warzywnym. Wszystko gotujemy ok. 30 minut, do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak przygotowaną zupę miksujemy. Kremową zupę pieczarkową Knorr mieszamy w 200 ml śmietany i dodajemy ją do bulionu z pieczarkami. Gotujemy ok. 10 minut. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i koperkiem. Smacznego
Salonik smakówNadal jest upalnie, nadal przyjemnie jest napić się czegoś zimnego. A jeśli dodatkowo jest to smaczne i zdrowe, to czego chcieć więcej? zielona herbata brzoskwinia
Polska ZupaDzisiaj kolejna propozycja na danie z grilla. I po raz kolejny nie wiem czy można nazwać to przepisem, to raczej pomysł na to co by tu
Polska ZupaOd jakiegoś czasu zapowiadają załamanie pogody. Może już upałów nie ma, ale nadal jest ciepło. Na taką pogodę polecam moją wakacyjną wersję kawy mrożonej. Trudno to
Polska ZupaWakacje trwają, chwilowo mam dobry dostęp do internetu, więc chciałabym pokazać wam jak to w tym lesie w wiejskim domu było. Było trochę leniwie, więc i
Polska Zupawtedy podzielę się nim z Wami :) Tym razem jednak na obiad nie będzie nic z mięsem. Będzie lekko, w sam raz na gorące dni, jakich ostatnio mamy pod dostatkiem. Zupy kremy są proste i szybkie do przygotowania. Nie potrzeba do nich dużej ilości składników, wystarczy kilka. Lato i początek jesieni to czas własnie takich zup, przynajmniej w moim domu(...)Składniki: 2 średnie pietruszki 2 większe kalarepki 1 średnia cebula 150 ml mleka 3 łyżki masła do zupy listki szałwii - po kilka na porcję 2 łyżki masła do szałwii sól do smaku Cebulę obrać i pokroić w średnią kostkę. Zeszklić na maśle. Pietruszkę i kalarepkę opłukać, obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do zeszklonej cebuli, poddusić. Dolać wody
Codzienna kuchnia niecodzienna