seler i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Zalać warzywa bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować ok 10min. Botwinę dokładnie umyć, zwłaszcza liście. Posiekać, buraczki pokroić w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać pokrojoną botwinę i gotować, aż buraczki zmiękną.Doprawić zupę cukrem, solą i pieprzem do smaku. Aby zaostrzyć smak
Walijskie PichcenieSkładniki: 0,5kg fasolki szparagowej, 2 kostki od schabu, 2 marchewki, 1 duży korzeń pietruszki, kawałek selera, por, 1kg ziemniaków, śmietana 30%, łyżka pokrojonej natki pietruszki
W kuchni u MonikiProsta , smaczna , idealna na przeziębienia. Składniki 1/2 kg skrzydełek 100 g kaszy jęczmiennej włoszczyzna (marchew ,biała część pora ,pietruszka ,seler) liść laurowy kilka ziemniaków natka
R'n'G Kitchenworeczki spełniają swoją funkcję należycie:) Zamrożony wywar będzie Was błagał:) o przekształcenie go w pyszną zupę, sos lub po prostu posłuży jako zdrowa, PRAWDZIWA przyprawa. Już mi ślinka cieknie;) Co potrzebujecie? duży garnek, taki naprawdę duży:) 500-600 gramów mięsa 1 cały por (biała i zielona część) 1 seler 2 pietruszki 3-4 marchewki 5-6 liści laurowych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPrawdziwy, domowy barszcz z czerwonych buraczków. Składniki:-6 średnich buraków-2 marchewki-kawałek selera i pora-cebula-2 ząbki czosnku-garść
Maminek kulinarnyProsta i smaczna, przy czym szybka do przygotowania. Poczęstowała mnie tą zupą kuzynka Iza. Nie mogłam jej nie zrobić w domu. Można ją zrobić z zamkniętymi oczami, proporcje składników za każdym razem mogą być inne. Raz dodam więcej pora, raz dodam więcej marchewki, ale smak serka topionego pozostaje. Tak jak wcześniej napisałam proporcje składników mogą być różne, zależy
Salonik smakówkaczki. Jest zupełnie inny w smaku niż na mięsie z kurczaka. Dodatek marchewki sprawił, że zupa jest tak słodka i pyszna. Do tego lane kluski. Polecam nie tylko na kaca! Składniki : * porcja rosołowa z kaczki * udko z kaczki * duża marchew * seler * pietruszka * por * ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty , liść laurowy , sól * natka pietruszki Kluseczki lane : * mąka pszenna * jajko
Magiczne Życie Martychłodne zimowe wieczory nie ma lepszego dania na rozgrzanie niż zupa. Dzisiejsza propozycja to pyszna zupa kalafiorowa. Aromatyczna, rozgrzewająca i dająca poczucie sytości. W dodatku niezwykle łatwa w przygotowaniu. Polecamy! Czas przygotowania: około godziny. Ilość porcji: Duży garnek (około 6 talerzy)Składniki(...)seler · por · kalafior
Kolizje SmakówW Biedronce tydzień azjatycki "Odkryj smaki Azji" (gazetka <klik> ). W obszernej ofercie dostępne jest mleczko kokosowe za 3,49 zł/400 ml, grzyby
Pora na pora i pomidoraKokosowy chłodnik z melona i limonki to zupa numer jeden tego lata! Zakochałam się w tym połączeniu. Robię ją drugi raz w tym tygodniu. Ten wegański
Pora na pora i pomidoraChłodnik zachwycający kolorem, smakiem i orzeźwieniem. Idealny na takie piękne majowe dni. Nic tylko jechać po świeża botwinkę.
Pora na pora i pomidoraIdealne połączenie ostrości czosnku, imbiru, cebuli z łagodnością mleka kokosowego i kwaskiem cytryny. Pyszna zupa tajska! Składniki (4-6 porcji): puszka mleka kokosowego (400 ml) bulion
Pora na pora i pomidoraPyszna zupa krem z brokuła i szpinaku. Opcja idealna dla wielbicieli gorgonzoli. Wyrazisty smak i śliczny kolor. Do tego chrupiące, prażone pestki dyni
Pora na pora i pomidorarozgrzewająca- za sprawą dodanej papryczka chili i odrobiny kurkumy.Do zupy można dodać filety z dowolnej ryby, ja początkowo robiłam z łososiem, ale po wypróbowaniu z dorszem zdecydowanie wolę tą wersję, jest delikatniejsza w smaku :)Polecam!* bulion warzywny- 1,5l** marchew- 2 szt.* pietruszka- 1 szt.* seler- 1/2 szt.* por- biała część* cebula- 1 szt.* ryż- 150 g* filet z dorsza(...)miękkości ryżu.W międzyczasie wyczyścić filet z dorsza, pokroić w kostkę (tylko nie drobno, bo ryba się rozpadnie) i 2-3 minuty przed końcem czasu gotowania się zupy wrzucić rybę.Doprawić solą, pieprzem, kurkumą oraz papryczką chili.Posypać koprem.Smacznego!* w przypadku tej zupy nie polecam wywaru mięsnego- ryba i mięso trochę się tu 'kłóci' :) Można też zrobić na samej wodzie
Kraina Miodem Płynącakurczaka * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka * marchew , por , seler , pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty * 4 ugotowane buraki * 6 dużych ziemniaków * fasola biała * gęsta śmietana Przygotowanie : Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać koperkiem. Jeszcze mała informacja
Magiczne Życie Marty