I tutaj zaczynają się u nas schody :P ale po co mówić co to pływa :D Bosze! Mięcho, to mięcho :P Surowe czy jakie tam inne
R'n'G Kitchenmasło i dodajemy czosnek, kukurydzę, starty imbir, tymianek i kurkumę. Podsmażamy trochę i dodajemy do gotującego się bulionu. Trochę podsmażonych ziaren kukurydzy zostawiamy. Dodamy na koniec w całości do zupy na talerzu. Gotujemy kilka minut i miksujemy blenderem. Przecieramy przez sito, zaprawiamy śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i podajemy na talerze. Do każdego talerza dodajemy kilka/kilkanaście ziaren kukurydzy (odłożonych wcześniej(...)dlatego tak marudzę :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturedokupiłabyś do swojego kuchennego asortymentu? garnek na parze, ekspres do kawy który robi pyszną mleczną piankę ;) suszarka do owoców i warzyw, ... itd.;] 5. Co chciałabyś skosztować, ale do tej pory nie miałaś jeszcze okazji? Jest dużo takich dań, przede wszystkim zależy mi na typowo regionalnych/zagranicznych potrawach, które mogłaby skosztować podczas podroży po Europie ;) (marzenia:)) ostatnio chodzą(...)dawno bym go zmieniła;p 7. Danie, które kojarzy Ci się z Twoim rodzinnym domem to… Potrawka z ryżem i kurczakiem, rolady, buraczki (mniam), kluski z serem, placki ziemniaczane, zupa owocowa <3 . . . 8. Jaki jest Twój ulubiony jedzeniowy zapach? dużo ich ale dominuje korzenny, piernikowy zapach, cynamon, mniam ;) 9. Jakiej potrawy/deseru najbardziej nie lubisz jeść? zdecydowanie kaszanka i kiełbasy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbrać pod uwagę miejsce ich zakupu. Zimą wybierajmy przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe: marchewki, buraki, selera, korzeń i natkę pietruszki, ziemniaki, kapustę, brukselkę, jarmuż, szpinak, dynię, cykorię, fenkuł, pora, grzyby, z owoców jabłka i gruszki. Nie zapominajmy o warzywach strączkowych, które dostarczą nam także wartościowego białka. Owoce jedzmy po posiłku jako deser. Możemy również sięgać po owoce suszone(...)niż ich świeże odpowiedniki. Zamiast jeść zimą świeże pomidory, przygotujcie latem zapasy domowych sosów oraz passaty pomidorowej ( przepis-klik ). Możecie też kupić pomidory w puszce - są świetną bazą do zup, sosów i gulaszy warzywnych. 3. Ciepłe i sycące. Podstaw na comfort food. I nie mam tu na myśli tłustego mięsa czy sera, lecz warzywny comfort food, bo dieta śródziemnomorska jest
Chilli Czosnek i OliwaSmaczny , sycący , kremowy... tak w skrócie , można opisac wrażenia podczas delektowania sie tym przysmakiem :). Przepis przez przypadek zobaczyłam w EG :) Troszeczkę zmodyfikowałam , ale efekt jest jak
Słodkości i nie tylkoSzybka , smakowita zupka , akurat do przygotowania po przyjściu z pracy :) Wystarczy tylko zaopatrzyć si w podstawowe składniki i życzę miłej pracy ;) Kremu wychodzi z tych
Słodkości i nie tylkoszklanki sól i pieprz do smaku 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka skórki startej z cytryny - opcjonalnie 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 średniego selera 1 mały por 2 litry wody 1/2 łyżeczki ziela angielskiego 2 większe liście laurowe Piersi z kurczaka posiekać drobno. Można zmielić, ale lepiej jest posiekać. Dodać posiekaną bazylię, sól i pieprz do smaku(...)sól. Po ugotowaniu warzywa wyjąć. Z lodówki wyjąć masę mięsną. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie kuleczki. Wkładać na wrzący wywar i również na minimalnym ogniu gotować przez około 10 minut. Zupę doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z pokrojonymi w mniejsze kawałki warzywami. Smakuje zarówno bardzo gorące, jak i przestudzone. Ten rosół naprawdę jest na talerzu 😊 Jest bardzo chudy
Codzienna kuchnia niecodziennalanguage:EN-US;} Składniki: 500g brokuł u mnie mrożony 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3-4 ziemniaki 1 mały pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 2-3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe Sól, pieprz do smaku Opcjonalnie śmietanka 30-36%, u mnie Fix Knorr(...)dodać resztę brokuła, drobno poszatkowany koperek oraz szczypiorek. Na koniec zagęścić. Można dodać śmietankę ale ja użyłam do tego Fix Knorr 4 sery z brokułami, dzięki któremu zupa nabrała całkiem nowego charakteru. Polecam spróbować
W garach u GosiZupa z wkładem z produktów węglowodanowych to element obiadu - części 1. Węglowodany, a po nich przerwa ok. 2 godz. lub jeśli nie czujecie głodu trochę dłużej i wtedy czas na część składającą się z produktów neutralnych np.: surówki i produktów białkowych, czyli np. kawałka pieczeni, ryby lub w przypadku wegetarian jajka sadzonego... A w przypadku wegan potrawy(...)fasoli... ☺ Składniki: 140g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1,5l rosołu 2 marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera (średniej wielkości) kawałek pora 1 listek laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego natka pietruszki łyżka domowej wegety sól pieprz Przygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy, a następnie kroimy w kostkę lub słupki i wkładamy do garnka z rosołem. Garnek stawiamy na ogniu i doprowadzamy do zagotowania
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesię z Wami moim sprawdzonym przepisem na jarzynkę, która świetnie się sprawdza w trakcie zimowego gotowania. Jest ona nie tylko idealnym dodatkiem do potraw, ale również świetną bazą do zup i sosów. Dzięki niej, można w szybki sposób przygotować wywar, bez konieczności stosowania kostek rosołowych, czy przypraw typu Vegeta. W dodatku jej przygotowanie jest bardzo proste, choć wymaga nieco czasu(...)Vegeta – prosty przepis krok po kroku Do przygotowania jarzynki będziecie potrzebować: 1 kg marchwi 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg pomidorów ½ kg selera ½ kg pora zielenina: natki pietruszki, naci selera, koperku (według uznania) 1 kg soli (ja używam różowej soli himalajskiej) Sposób przygotowania krok po kroku: 1. Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz selera obieramy i myjemy. Pomidory, pory oraz
Okiem Blondynki by McBlondipewnością są wśród Was tacy, którzy jeszcze nie jedli dania z dynią w tym sezonie. Pora to nadrobić, bo sposobów na wykorzystanie tego pomarańczowego warzywa jest sporo. Na blogu znajdziecie 7 przepisów, od surówek po musy, jest i pesto dyniowe. Dynię można jeść na surowo, wystarczy obrać ze skóry, usunąć pestki i zetrzeć na tarce. Najlepiej smakuje mi taka(...)postaci frytek. Można ją mrozić, blendować. Jestem przekonana, że kilka moich przepisów zachęci Was do dyniowego eksperymentowania, bo to niedrogie warzywo i zbyt piękne, aby zrobić z niego jedynie zupę! Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka
Moja smaczna kuchniaMimo, ze rösti to potrawa wywodząca się ze Szwajcarii, po raz pierwszy miałam przyjemność skosztować je jako młoda 19 -letnia dziewczyna na wyjeździe w Niemczech, najpierw
Słodko-Słony Świat IlonyJeszcze gorące czeka w kuchni, ale trzeba się spieszyć ze zdjęciami, bo zaraz może zostać pusty garnek. Pyszna wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba
Apetyczna babeczkaNa mojej działce miałam w tym roku sporą ilość opieniek więc postanowiłam przygotować flaczki grzybowe. Wyszły bardzo delikatne w smaku i aromatyczne, mojej rodzinie bardzo smakowały
Bajeczna Kuchniarozgrzewający pobudzający idealny przepis na sześć-osiem porcji korpus, dwa skrzydła i jedna pierś kaczki mała główka kapusty włoskiej 10-15 średniej wielkości marchewek średniej wielkości
na gazie