Warsztaty kulinarne z marką Galeo 200pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka z kurczaka duszone w kociołku węgierskim 453Jest to kociołek węgierski w nowej odsłonie. Zazwyczaj w kociołku przygotowujemy gulasz, leczo lub poprostu zupę węgierską. Dziś przedstawiam przepis na udka z kurczaka duszone w garnku nad ogniskiem. Składniki: 10 udek z kurczaka 10 dag wędzonej słoniny 2 cebule 4 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 18 lub 30 % 250 ml bulionu lub 150 ml białego wytrawnego wina świeże, mrożone
Dobra karma
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 211pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowo-wołowy 221Przepisów na rosół jest wiele. W każdym domu gotuje się go trochę inaczej. Ja z dzieciństwa pamiętam przepyszny rosół mojej Babci. Zawsze gotowała go z wiejskiej
Smakołyki Asi
Zupa pomidorowa. 163Składniki: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietanki do zup 18% 1,5 litra rosołu z udek kurczaka Przepis tutaj Rosół gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Podajemy z makaronem razowym lub ryżem. Smacznego
Moje-pitraszenie
Zupa z pęczakiem 222Składniki: 2 pałki z kurczaka 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 marchewki pietruszka 3 ziemniaki listki laurowe ziele angielskie natka pietruszki sól, pieprz Do garnka włożyć
Moja Galeria Smaku
5. Zupa ogórkowa 432Nie wiem co to za schemat, ale zauważyłam, że im więcej ma się czasu na naukę, tym mniej się go wykorzystuje i marnuje się czas na
Be Fit Be Strong
A’la flaczki z kurczaka z pieczarkami 465Jeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych
Kuchenne zapiski Edyty
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 203Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
LIEBSTER BLOG AWARD 188oczywiście! Często jadasz w restauracjach?Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad?Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie, a do tego kilka różnych przystawek. Moje pytania do nominowanych blogerów: Od jak dawna gotujesz? Czekolada, chilli czy cytryna
Kulinarny Pamiętnik
Zupa z żółtą fasolką szparagową 246Zupa z żółtą fasolką szparagowąSkładniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego cząbru sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Obraną marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w kostkę. Skrzydełka przekładamy razem z warzywami do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez kwadrans
Moja smaczna kuchnia
DOMOWY ROSÓŁ DROBIOWO-WOŁOWY 386Rosołu nikomu przedstawiać nie trzeba. W mojej rodzinie lubimy wersję driobiowo-wołową, którą z reguły podajemy z uszkami. Mój dziadek jada rosół tylko z ziemniakami. Ja
Przepisy Aleksandry
Skrzydełka diabelskie 396skrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną zupę pomidorowa albo ogórkową. Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo dobrze doprawione mogą być prawdziwym rarytasem. Może z nich wyczarować naprawdę odlotowe danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza