Nigdy wcześniej nie jadłam mięsa w połączeniu z pomarańczami, więc musiałam spróbować. Troszkę się bałam co z tego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale
kuchnia doskiDziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić
kuchnia doskiDziś na obiad polecam paprykarz z kurczaka. Klasyczne danie z kuchni węgierskiej. Kolorowe, smaczne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i teraz
kuchnia doskiTo doskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi
Humanistka w kuchnikromka białego chleba, skórka odcięta2 szklanki bulionu z kurczaka 1 melon pozbawiony pestek i skórki1/2 szklanki płatków migdałów ( 8 łyżek), lekko uprażonych na patelni 3 ząbki czosnku2 łyżki oliwa z oliwek 2 łyżki białego octu winnego3/4 łyżeczki soliprzygotowanieOdłożyć kawałek ogórka i parę winogron do podania zupy - ogórek pokroić w kostkę , winogrona przekroić
Stare GaryPrawdziwe, świeże pomidory. Nie żaden przecier ani koncentrat. Zupa pomidorowa na prawdziwym bulionie, a nie kostce rosołowej. Do tego świeża bazylia. Czy może być coś lepszego? Składniki: – 2 litry bulionu* – 6 pomidorów świeżych (600 g) – 1 puszka pomidorów całych – 1/2 papryczki chilli – świeża bazylia – kwaśna śmietana (kilka łyżek) – 2 marchewki z bulionu(...)liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz Wykonanie: Bulion: mięso opłukać (kurczaka można obrać ze skóry, jeśli jest dość tłusty); warzywa obrać, można pokroić. Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą, lekko podgotować, zebrać szumowiny. Dodać warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu (bez bulgotania!) do miękkości składników. Zupa pomidorowa: z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Dodać pomidory i chili
Pociąg Do KuchniSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, masło 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki, cebula 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 3 szklanki pierś przeciąć na dwa plastry, będą razem cztery porcje, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć, delikatnie je porozbijać natrzeć
W Mojej Kuchni Lubięjeść codziennie. Nie dawno dostałam od mamy duży słoiczek suszonych grzybów. Robiłam już zupę grzybową, pulpeciki z grzybami a teraz pora na makaron. Mąż był bardzo zadowolony z takiego obiadu, zresztą mi też bardzo smakowało. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka, 0,3 kg makaronu tagliatelle, duża garść suszonych grzybów, pęczek natki pietruszki, 3 łyżki śmietany, sól
Passion of CookingRavioli z semoliny z ricottą Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa z żółtą fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniaWyjątkowy smak tej zupy tkwi przede wszystkim w typowo wschodnich składnikach tj. mleczko kokosowe i w curry. Wyjątkowo delikatny smak na pewno przekona niejednego przeciwnika kuchni wschodniej. Składniki: 2 filety z kurczaka 2 cebule 1 ostra papryczka 1 limonka 25 dag szpinaku 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżka curry ½ szklanki bulionu drobiowego sól do smaku Wykonanie: Mięso pokroić na kawałki
Tradycyjna KuchniaMiała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z kurczaka pieczarki 400ml śmietany 12% sól, pieprz,cebula pestki dyni, masło, świeża pietruszka Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko. Ugniatamy ciasto
MarciochaKucharzyKultowa Polska zupa?... można polemizować, która z nich wiedzie prym pierwszeństwa, ale niewątpliwie jest wraz z ogórkową i rosołem w pierwszej trójce. Zapraszam na moją wersję Składniki: 1 korpus z kurczaka 1 marchewka 1/3 selera 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki pelati sól,pieprz do smaku szczypta słodkiej papryki szczypta suszonego oregano natka pietruszki 1 łyżka
Gosia gotujeJego lekko ostry, pikantny aromat pasuje właściwie do wszystkich mięs, a także wielu zup, zapiekanek czy sałatek. Szczególnie lubię dodatek tymianku w delikatnych potrawach z drobiu. Zapraszam więc na drobiowe udka z tymiankiem ... prosto z piekarnika :)) Składniki: udka (lub podudzia) z kurczaka (ilość zależy od tego, na ile osób przygotowujemy danie) kilka gałązek tymianku 2 ząbki czosnku słodka
Walijskie PichceniePrzygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe
Kuchnia Danusi