SKŁADNIKI 600g kapusty 1,8l bulionu 300g kalafiora 170g marchwi 300g ziemniaków sól pieprz 1 łyżka koperku 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki lubczyku WYKONANIE: .Do bulionu
Dziś Ja gotujechoinki czy obdarowywanie się prezentami. Dlaczego 12 dań? Bo na ostatniej wieczerzy było 12. apostołów. A więc co powinno się znaleźć wśród tych 12 dań? zupa grzybowa barszcz w uszkami karp na różne sposoby kapusta z grzybami lub kapusta z grochem pierogi z kapustą i grzybami ryba po grecku śledź na różne sposoby makowiec kluski z makiem kutia sernik kompot
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSKŁADNIKI: 1,8l bulionu 500g kapusty białej 2 marchewki 2 duże ziemniaki 3 łyżki puree z dyni 1 cebula łyżka masła sól pieprz 1 łyżka koperku
Dziś Ja gotujeRosołek..dla odmiany z dodatkiem kapusty pekińskiej. pierś z kurczaka 1 marchew kawałek selera domowa vegeta kawałek kapusty pekińskiej sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron
Moje domowe kucharzenieKolejna zupka.Rosołek z dodatkiem kapusty pak choi.Zamiast makaronu domowe kluseczki , polecam. kilka skrzydełek kurczaka 1 marchew kawałek selera domowa vegeta 1 kapusta pak choi
Moje domowe kucharzeniekilkanaście minut. Przed samym podaniem dosypujemy pozostały koperek i doprawiamy octem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mloda-kapusta-szybki-przepis-mloda-kapuste/ MieszamWGarnku Artykuł Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupaski. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i polewamy olejem. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-czerwonej-kapusty-surowka-modrej-kapusty/ BosowKuchni Artykuł Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujajkiem. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/sojka-mazowiecka-pieczone-pierogi-kasza-jaglana-grzybami-kapusta/ BosowKuchni Artykuł Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupodwieczorek w formie tarty jaglanej. Na kolację chleb orkiszowy. Zapomniałam, że mam orkisz, który czyni zwykłą mieszankę, niezwykłym chlebem. Cóż, będzie na następny raz :) Zupa z ciecierzycy w nowym wydaniu. Zamiast dyni – młoda kapusta. Trochę bardziej treściwa, ale pyszna tak samo. Czy bardziej? Zdania podzielone. Mi smakowała bardziej, a mąż pozostaje wierny dyniowej wersji. Na drugie danie pęczak
Kucharzycakosteczkę. Doprawiamy do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Polewamy olejem. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy zielonym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-mlodej-kapusty/ BosowKuchni Artykuł Surówka z młodej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTradycyjnie wśród 12 wigilijnych potraw na stole powinien znaleźć się czerwony barszczyk lub zupa grzybowa. Do barszczyku najczęściej robi się uszka z kapustą i grzybami albo krokieciki (paszteciki w różnych regionach nazywane też kapuśniaczkami). Co prawda za samym barszczem nie przepadam, ale uszka albo krokiety z kapustą i grzybami jem zawsze nawet solo. PASZTECIKI Z KAPUSTĄ i GRZYBAMI Składniki: (około
Bon appetit mon amie· wywar mięsny 1,5 Litra · kapusta biała 50 dag · cebulki szalotki 10 szt · pieczarki 10 dag · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 łyżki · sól · pieprz · curry · płatki
Camilla w kuchni· wywar warzywny 1,5 L · kapusta biała 50 dag · cytryna 2 szt · migdały 5 dag · parówki cienkie 4 szt · cebula 2 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1
Camilla w kuchniLekka zupa wiosenna, koniecznie posypana świeżym koperkiem. pół główki młodej kapusty 3 marchewki 4 młode ziemniaczki 10 dag wędzonej szynki 1,5 l wywaru warzywnego cebula 2 łyżki masła klarowanego koperek 2 ziela angielskie listek laurowy Kapustę obieramy z zewnetrznych liści, myjemy i kroimy na pół. Szatkujemy w małą kostkę. Marchewkę kroimy w pół plasterki, ziemniaki w kostkę. Szynkę
Atlas Smakówniewielkiej ilości oleju smażymy warzywa razem z pokrojonym w kostkę boczkiem i ziemniakami. Następnie dodajemy koncentrat ,mieloną paprykę ,ocet ,zalewamy bulionem. Kapustę możemy pokroić na mniejsze kawałki i dodajemy do całości wraz z pomidorami i zalewą. Zupę zagotowujemy ,zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem ok. 50 min. Na koniec doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz cayenne
R'n'G Kitchen