Barszcz na kapuścianym kwasie

Barszcz na kapuścianym kwasie

Barszcz na kapuścianym kwasie

   Idealny barszczyk z wykorzystaniem soku z kiszonej kapusty.Składniki:-0,5 l kwasu z kiszonej kapusty-2 l wody-ok. 200 ml kwaśnej śmietany 18%-kilka ugotowanych na twardo jajek-2-3 kiełbasy białe parzone-2 ząbki czosnku-po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu-kilka listków laurowych-2 czubate łyżki mąki pszennej-majeranek-chrzan-pieprz , sól, cukier    Do garnka z wodą wlewamy kwas z kiszonej kapusty.Dodajemy czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listki laurowe.Zagotowujemy.   Z dwó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.