To jeszcze jedna wersja popularnej zupy, polecam.Składniki : 2 ziemniaki 1/2 brokuła pół puszki bobu 1 marchew pół małej główki białej kapusty sól, pieprz, liść laurowy, tymianek i natka pietruszki ewentualnie śmietana lub jogurt Przygotowanie : Do około 700 ml wody wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu, pokrojone ziemniaki i obsmażoną na oleju startą marchew Dokładamy pokrojoną kapustę i brokuła Gdy warzywa są już miękkie dokładamy bober, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Możemy j... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula