zupa warzywna - 4955 przepisów (strona:201/331)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i piklami warzywnymi + filmik 251

Proponuję dziś przepis na prostą i szybką sałatkę - wystarczy niewiele składników, a otrzymamy miskę pysznej sałatki. Bohaterem tej sałatki są pikle warzywne np. z firmy Rolnik

Kawa z mlekiem
,,Tradycyjny żurek’’ 100

średnim ogniu, aż składniki ładnie się zrumienią. Do wrzącego bulionu warzywnego wkładamy usmażony boczek, kiełbasę, cebulę oraz suszone grzyby. Do tak przygotowanej bazy dolewamy żurek Jamar. Doprawiamy całość solą i pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim i gotujemy 20 minut. W tym czasie gotujemy jajka na twardo. Zupę przyprawiamy majerankiem i poprzednio przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Wlewamy dobrze wymieszany żur

Podróż w kulinaria
Kremowa zupa czosnkowa z tymiankiem i boczkiem 139

przygotowania: Zaczynamy od ugotowania bulionu warzywnego. Wystarczy do osolonej wody (1-1,5 łyżeczki) dodać włoszczyznę i gotować do miękkości warzyw, przez ok.15-20 min. Obrane ząbki czosnku razem z 2 gałązkami tymianku i 2 łyżkami oleju/oliwy, podsmażamy na patelni na małym ogniu. W międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Dorzucamy do zupy razem z zawartością patelni. Gotujemy całość

Pyszny Duet
Chłodnik z botwinki na jogurcie naturalnym 106

Jeszcze do lata troszkę, ale temperatury kwietniowe prawie letnie. Zatem proponujemy chłodnik na jogurcie naturalnym. Składniki 1 pęczek botwiny 200 ml bulionu warzywnego sok z połowy

R'n'G Kitchen
Krem z cebuli 161

Kremowa zupa krem z delikatnym, słodkim smakiem cebuli. Jest pyszny i sycący. Podany z grzanką czosnkową - idealne połączenie. Składniki: - 4 średnie cebule - 3 duże ziemniaki - 1 łyżka masła - 2 ząbki czosnku - 1 garść nerkowców - 1 l wody/bulionu warzywnego - 1 łyżeczka suszonego tymianku - sól, pieprz Ziemniaki i cebulę obrać. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera, z założonym ostrzem do wyrabiania

CookYourself
Pierogi z soczewicą i cieciorką 138

bardzo sycąca. Stanowi wyśmienite wypełnienie pierogów. Możesz ją dodawać do zup, sałatek, makaronów i pasztetów. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym i przyprawami. Nie wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek i dań warzywnych oraz podstawowy składnik oryginalnej, libańskiej pasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin

Sama słodycz i szczypta chili
botwinka - pyszna zupa na lato 172

dzień, czy potrzeba czegoś więcej? Polecam Wam przepis na botwinkę - pyszną zupę na lato. Niektórzy gotują ją z ziemniakami i serwują z jajkiem na twardo ale równie dobrze możecie podać botwinkę z ziemniaczanym puree okraszonym cebulką i skwarkami. Ja zdecydowanie wybieram drugą wersję :-) składniki: 750 ml bulionu (warzywnego lub mięsnego) pęczek botwinki 1 średni burak  ząbek czosnku

babka w formie
49 przepisów z cukinią 231

cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kotlety z cukinii Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem

Moja smaczna kuchnia
Alternatywa dla wielkanocnego żurku – krem szpinakowo – czosnkowy z jajkiem i rzeżuchą 205

spróbuj. Do gorącej zupy wsyp resztę szpinaku pokrojonego w paseczki. Zupę przelej do misek, a każdą porcję udekoruj ćwiartkami jajek i rzeżuchą. Składniki 250 g świeżego szpinaku baby (czyli całe opakowanie) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 duże ziemniaki – około 230 g 1 litr bulionu warzywnego odrobina oleju suszony czosnek niedźwiedzi (można pominąć) 4 jajka ugotowane na twardo

Eat me! Fit me!
Inspiracje kulinarne :-) 89

Dzisiaj zapraszam na inspiracje kulinarne, czyli co rodzina Guhl jada na codzień. Pani domu wybiera potrawy eleganckie i delikatne typu trufle z białej czekolady, od czasu

dolcevitainmykitchen
W domu: zupa gulaszowa 259

Poświęcamy pół godziny, a potem wszystko gotuje się samo Zapraszam na zupę gulaszową! SKŁADNIKI: 0,5 kg rostbefu wołowego 4 marchewki 4 pietruszki 4 duże ziemniaki 2 małe cebule 2 duże ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 2 łyżki pasty paprykowej 1,5 litra bulionu warzywnego przyprawy: oregano, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Mięso kroimy

Kuchnia w biegu
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 202

przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: * Zupy (np. Zupa kasztanowa, Ziołowa zupa naleśnikowa) * Sosy i dipy (np. Dip z ciecierzycy, Sos beszamelowy) * Sałatki i marynaty (np. Sałatka z selera, Marynata pelargoniowa) * Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki

Z miłości do słodkości
Zupa pomidorowa z ciecierzyca i ryzem czyli Zupowy Wtorek odc.81 154

upieczenie chleba a także przygotowanie mega smacznej zupy! Dzisiaj cieciorka rządzi!!! Zupa pomidorowa z ciecierzyca i ryżem 210 g ugotowanej ciecierzycy 60 ml ryżu basmati 1 łyżka oliwy 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku po szczypcie utłuczonych w moździerzu kolendry i kuminu 750 ml wywaru warzywnego 300 ml przecieru pomidorowego garść natki pietruszki W garnku na oliwie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa pomidorowa z pieczoną czerwoną papryką 137

jest ten na zupę pomidorową z pieczoną czerwoną papryką. Przepis jak zwykle trochę zmodyfikowałam pod siebie :)) Zupka pyszna, delikatna i wyczuwa się w niej pieczoną paprykę. Fajna po prostu :)) Polecam :) Składniki: 2 większe czerwone papryki 1 średnia cebula czerwona ok. 300 ml przetartych pomidorów 1 ząbek czosnku świeża bazylia świeża kolendra ok. 600 ml bulionu warzywnego oliwa z oliwek sól(...)Doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze jakieś 10 minut. Zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Słonecznik wrzucamy na sucha patelnię i podpiekamy. Zupę podajemy w miseczkach, dodajemy łyżkę jogurtu, uprażony słonecznik i listki bazylii

kruche babeczki
szybkowar-papryki drobiowo-ryżowe z zieleniną... 123

Składniki: papryka żółta 8 sztuk, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, ryż ugotowany 2 woreczki, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku

W Mojej Kuchni Lubię
Niecodzienna kartoflanka – zupa krem z ziemniaków i porów, z wędzonym łososiem 192

jedna z moich ulubionych kartoflanek, a jako maniak ziemniaczany robię tą zupę w wielu postaciach. Spróbujcie, jest pyszna! SKŁADNIKI 1kg ziemniaków typu B lub C 250g pora – tylko biała i jasnozielona część 50g masła, 82% tłuszczu 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 2 kostki bulionowe (warzywna i z kurczaka) + 1,5l wody (lub taka sama ilość domowego rosołu

Karo in the Kitchen
Chłodnik z jajkiem 155

smakuje jak właśnie na łonie natury w Mikołajowie, gdzie koty na polanie łapią myszy....              Potrzebne składniki: pęczek świeżej botwinki   bulion warzywny  1/2 pęczku koperku 1/2  pęczku szczypiorku 2 ogórki zielone 1  pęczek rzodkiewki 1/2 maślanki 1/2 kefiru 1/2 jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 cytryna pieprz i  sól(...)ostygnięcia. Do zimnego wywaru dodajemy  sprasowany  czosnek oraz pokrojone warzywa:  rzodkiewki, ogórki zielone,  koperek, szczypiorek i zalewamy maślanką, kefirem i jogurtem. Jeżeli jest potrzeba doprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą. Przygotowany chłodnik powinien być wstawiony min. na godzinę do lodówki. Podajemy z ugotowanym jajem

Łycha smaków
Zupa ziemniaczana po Świdnicku 120

wywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 4-5 szt · pomidory 2 szt · pieczarki 6 szt · tłuszcz · śmietana 18 proc 1/2 szkl · wędlina 10 dag · żółtko jaja 1 szt · natka pietruszki · sól · czarny pieprz mielony · majeranek · przyprawa do zup  Ziemniaki umyć. Obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić

Camilla w kuchni
Perfekcyjny bulion warzywny. Bulion miłosny. 137

Dziś perfekcyjny bulion warzywny na bazie lubczyku.  Nie chcę używać kostki rosołowej, która ma w sobie dużo soli i substancji których nie znam. Wolę przygotować bulion, który jest naturalny, pachnie warzywami i jest zdrowy. Ten bulion to baza do zup i innych dań. Ja dodaję cały pęczek lubczyku więc bulion to afrodyzjak. W ludowych wierzeniach lubczyk miał niezwykłą magiczną

Apetyt na Zielone
Krem z pieczonych papryk 138

Wydaje się to być już bardzo oklepany temat, ale zupa ta jest tak pyszna, że grzechem byłoby jej nie przedstawić. Jeśli trafi chociażby do jednej osoby, która go jeszcze nie próbowała, to było warto ;D Składniki (na 6-8 porcji): - ok. 1,2 l wywaru warzywnego* - 4 papryki czerwone - 2 pomidory - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka

Corner With Recipes
Sposób na miąższ z sokowirówki - Pyszne ciasteczka 208

procesie produkcji soków - owocowych lub warzywnych - za pomocą sokowirówki, poza pysznymi sokami zostaje miąższ, z którym czasem nie wiadomo, co zrobić. Jedni wyrzucają (co jest wielkim błędem ! ), a inni (tacy, jak ja :-), znajdują dla pulpy przeróżne zastosowania. Robię surówki, dodaję do zup, gulaszu, czy sosów oraz piekę ciasteczka. Poniżej przepis na ciastka jabłkowo-marchewkowe . SKŁADNIKI 1-2 szklanki pulpy

Zofiana
Chłodnik z botwinki 117

Chłodniki to nic innego jak zupy na zimo. Są proste, zawierają sporą dawkę witamin i stanowią idealne rozwiązane na upały. Chłodnik z botwinką jest jednym z najbardziej znanych chłodników, orzeźwiający i niezwykle smaczny. Polecam Składniki: 1,5 l bulionu (drobiowego lub warzywnego) 1 pęczek botwinki 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 4 jajka (ugotowane na twardo) 1 pęczek koperku

Oryginalny smak
Szybki rosół z makaronem i lubczykiem 130

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   "Rosół jest to zupa, która wymaga precyzji, czasu, ostrożności i cierpliwości. Zasadą dla dobrego i zawsze udanego rosołu jest bardzo wolne i stosunkowo długie gotowanie." "Mięso nie może być zamrożone lub rozmrażane 'na szybko' w mikrofalówce, ponieważ może to spowodować zmętnienie wywaru. Woda w garnku powinna być zimna, aby białko w mięsie(...)kostka bulionu warzywnego (opcjonalnie) 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka pietruszki świeży koperek lubczyk sól, pieprz Dodatkowo: makaron   Ugotować wywar drobiowy z kostką bulionową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodać pokrojone warzywa (marchew, pietruszkę, selera i pora). Cebulę opalić nad płomieniem aż do przypalenia się skórki (dokładnie nie obierać). (Ten prosty trik zapewni zupie złoty kolor

Di gotuje
Krem z suszonych borowików. 117

pysznej zupy, to oczywiście grzybami muszą być prawdziwki! Borowiki szlachetne. Ich aromat jest zniewalający, prawda? W mojej wersji istotnym dodatkiem (wieńczącym dzieło) są włoskie orzechy. Uważam, że ich charakterystyczny, nieco wytrawny, smak świetnie harmonizuje ze szlachetnymi grzybami. Wypróbujcie. Składniki: 40 g suszonych prawdziwków 1 cebula 1 nieduży ziemniak mały kawałek selera  2 litry lekkiego bulionu warzywnego 8 ziarenek pieprzu(...)bulion. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i grzybów - około 45 minut. Zmiksować blenderem wraz ze śmietaną lub śmietanką. Orzechy połamać i podsmażyć kilka minut na maśle. Zupę podawać z makaronem łazanki, z orzechami, posiekaną natką i oprószoną pozostałą częścią świeżo utłuczonych przypraw

zadanie-gotowanie
Zupa z pieczonymi burakami i kapustą / Roasted beet and cabbage soup 139

recipe in English Zupa z pieczonymi burakami i kapustą (6-8 porcji) Składniki: 450 g buraków ćwikłowych, wyszorowanych 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę 2 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 8 szklanek bulionu warzywnego lub drobiowego(...)smaż do lekkiego zarumienienia, przez około 15 minut. Dodaj bulion, doprowadź do wrzenia i dodaj krojone pomidory z puszki. Obierz ze skórki buraki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Następnie dodaj kapustę i gotuj kolejne 15 minut. Dodaj śmietankę i dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku

karmelowy
Zupa z ciecierzycy z awokado 173

lekko podsmażaną z dodatkiem ziół lub w formie najróżniejszych zup. Ciecierzyca jest bardzo wdzięcznym produktem i warto przynajmniej spróbować zaprzyjaźnić się z nią :) Dzisiejsza zupa powstała w pewnym sensie z nudów. Coś by się zjadło, tylko nie bardzo wiadomo było co konkretnie. Po krótkim przeglądzie lodówki i szafek powstał pomysł na połączenie ciecierzycy(...)się bardziej przytomna ode mnie i zwróciła uwagę, że to nie soczewica, a ciecierzyca ;) post został edytowany ;) wybaczcie mi to zakręcenie, to chyba magia świąt ;))))) Składniki: bulion warzywny lub rosół , 300 g suchej ciecierzycy , pęczek szczypioru lub dymki , awokado , sól , pieprz do smaku, szczypta ostrej papryki , garść ziaren dyni . Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin. Ugotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa ze świeżych pomidorów 163

kucharek. Dziś proponuję wam moją wersję zupy ze świeżych pomidorów. Choć jej przygotowanie jest pracochłonne, to naprawdę warto. Taką zupę możecie podać nawet maluchowi, który skończył 9. miesiąc życia. Zupa ze świeżych pomidorów świetnie smakuje zarówno na ciepło (z dodatkiem makaronu czy ryżu), jak i na zimno. 15 średnich pomidorów pęczek włoszczyzny 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 garście(...)wywaru warzywnego przez sito, tak by pozbyć się skórek i pestek. Dodajemy listki bazylii i blendujemy krótko. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy trochę się zarumieni dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po kilku minutach dodajemy na patelnię dwie łyżki mąki i zasmażamy całość. Gdy mąka się zarumieni dodajemy chochlę zupy i dokładnie mieszamy

Dieta bez mleka
Krem z pieczonego kalafiora i czosnku 156

Jesienią uwielbiamy zupy kremy. Świetnie rozgrzewają i pysznie smakują. Dzisiaj przedstawiamy Wam bardzo gęsty krem z kalafiora i czosnku. Dzięki temu, że składniki zostały upieczone, krem zyskuje niezwykłego smaku. Dodane ziemniaki sprawiają, że całość jest bardzo delikatna i dosłownie rozpływa się w ustach. Czego potrzebujemy? 1 główka kalafiora, 3 ziemniaki,  1 główka czosnku, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 szklanki(...)słodziutki. Wszystko zalewamy bulionem i wodą, a następnie blendujemy na gładki krem. Jeśli potrzeba, to doprawiamy do smaku.  Podajemy posypane koperkiem i polane oliwą.  Jakie jeszcze zupy kremy lubicie

two broke sisters
Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola 122

topinambur, białe szparagi czy pasternak. Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola - składniki 1 duża biała cebula 1 duży por (tylko biała część) 2 łyżki masła pół małego selera 1 duża pietruszka 2 średniej wielkości ziemniaki ok. 30 dag kalafiora (świeży lub mrożony) 75-100 ml białego wytrawnego wina około 1 litra bulionu warzywnego albo drobiowego lub wody(...)smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotować około 10-15 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Całość zmiksować na gładki krem, w razie potrzeby podlewając wodą lub bulionem, jeśli zupa będzie zbyt gęsta.  Na koniec zabielić śmietaną. Zupę krem z białych warzyw z serem gorgonzola można podawać udekorowaną cieniutkimi plastrami podsmażonego na chrupiąco boczku, szynki lub innej wędliny, kawałkami

Cztery Fajery
Krem grzybowy z kluskami razowymi / Mushroom cream with whole wheat noodles 149

down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 40 g. suszonych grzybów 300 g. mrożonych podgrzybków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szkl. bulionu warzywnego 1/2 szkl. śmietanki 30% kilka gałązek natki pietruszki  sól, pieprz Kluski razowe: 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Do podania: kolorowy pieprz(...)przykryj i gotuj 15 minut. Wlej 1/2 szkl. wody z moczenia grzybów i wrzuć posiekaną natkę. Gotuj jeszcze 5 minut. Zestaw garnek z ognia, wlej śmietankę i dokładnie zmiksuj zupę na krem. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli krem jest dla Ciebie zbyt gęsty dolej więcej wody z moczenia grzybów i ponownie zagotuj. Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj

Delicious Place
Kremowa zupa pomidorowa a'la Caprese 140

wpływem ciepła zupy zrobiła się mięciutka i lekko ciągnąca. Jeśli jednak wolicie wersję bardziej klasyczną, można zamiast mozzarelli podać ją z grzankami . Składniki: 1,5 kg mocno dojrzałych pomidorów 2 łyżki oliwy do smażenia 1 duża cebula 4 duże ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka brązowego cukru 2 czubate duże łyżki siekanych listków świeżej bazylii 250 ml bulionu warzywnego (można użyć(...)czosnkiem, dodajemy pomidory oraz cukier i całość gotujemy 40 minut. Dodajemy bazylię i całość miksujemy blenderem. Dodajemy bulion oraz sól i pieprz do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut. Zupę wyłączamy, dodajemy oliwę extra vergine, mieszamy. Do miseczek wkładamy pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę i wlewamy bardzo gorącą zupę. Smacznego

Smak mojego domu
Zupa rybna z harissą i kluseczkami kładzionymi 163

żadna przeklęta ość nie wbiła mi się w gardło. Dlatego właśnie ostrzegam  - nigdy przenigdy NIE podawajcie tego swoim maluszkom! Chyba, że lubicie jeździć po szpitalach...  Wracając do zupy i pomijając aspekt techniczny (ości i łuski czyhające w kawałkach ryby), muszę powiedzieć, że bardzo mi posmakowała. Dodatek harissy zaostrzył smak, a kluseczki kładzione to był strzał w dziesiątkę - pasowały(...)400g mieszanki ryb morskich (u mnie z Biedronki, ale lepiej kupcie sami kawałek rekina i łososia) - kilka krewetek koktajlowych - cebula - pół marchewki - puszka pomidorów krojonych - 1,5 litra bulionu warzywnego - 1 łyżeczka harissy - przyprawa do ryb - sól - pieprz czarny mielony - cząber - 1 łyżka oliwy Kluseczki kładzione: - spore jajko - 125 ml wody  - 5 czubatych łyżek mąki pszennej - sól Przygotowanie

W poszukiwaniu inspiracji
Potrawka warzywna z indykiem i ryżem 144

Bardzo pożywna i kolorowa zupa. Oprócz aromatu pomidorów i papryki wyczuwalny jest smak mięsa indyczego w ziołach smażonego na rumiano na klarowanym maśle. Jeśli zrobicie jej więcej będziecie się cieszyć codziennie coraz lepszym jej smakiem. Jak bigos, przechodzi swoimi aromatami i zapachami każdego dnia. Składniki: 1 l passaty pomidorowej puszka pomidorów krojonych z puszki bez skórki 800 g mięsa mielonego(...)indyczego 2 szklanki bulionu warzywnego 4 pomidory 2 czerwone papryki 2 zielone papryki puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku 2 cebule przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk, papryka słodka i ostra, vegeta natur kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe szklanka ryżu masło klarowane Wykonanie: W dużym garnku łączymy passatę, pomidory z puszki wraz z bulionem

Zasmakuj Kuchni
Zupa gołąbkowa 196

gołąbki lądują w bulionie i tak oto powstaje pyszna zupa gołąbkowa! Danie inspirowane jest przepisem ze strony Takie tam pichcenie . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 1 ogromny gar zupy: 1 pęczek włoszczyzny, obranej 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 800 g białej kapusty, posiekanej 3 i 1/2 l wody  2 łyżki oleju 2 średnie cebule, drobno posiekane(...)bezpośrednio do kapusty przecedzamy bulion warzywny. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotujemy kolejne 30 minut na średnio-wysokim ogniu bez przykrycia. 3. W między czasie na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy 7-10 minut do miękkości. Dodajemy mięso i przesmażamy kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia. 4. Do zupy dodajemy usmażone mięso z cebulką

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania